Uitbreiding woonhuis Ouderkerk aan den Amstel door PIER architecten | homify
PIER architecten

PIER architecten

PIER architecten
PIER architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Uitbreiding woonhuis Ouderkerk aan den Amstel

De bewoners hadden vooral behoefte aan meer ruimte. er was ooit al een kleine uitbouw aan de achterkant voor de keuken, maar vooral boven waren de drie slaapkamer en de badkamer erg krap. De woning is naar achter uitgebouwd, waarbij op de benedenverdieping het terrasje bij de woonkamer is getrokken en een open keuken kon worden gemaakt. De uitbouw is in houtskeletbouw uitgevoerd; voordelen zijn onder andere de goede isolatiewaarde en dat het werk al voor een groot deel in de timmerfabriek worden voorbereid.

Op de eerste verdieping is aan de achterkant de extra ruimte gebruikt om de twee slaapkamers te vergroten. Bovendien kwam in het midden ruimte vrij voor een mooie grote badkamer. De oude badkamer aan de voorzijde onder de kap is bij de ouderslaapkamer getrokken, die nu ook heerlijk ruim is.

De bewoners zijn heel gelukkig met het resultaat, het huis is niet alleen veel ruimer, maar oogt ook veel lichter.

  • nieuwe achtergevel:   door PIER architecten

    nieuwe achtergevel

    De woning is vergroot door een uitbreiding aan de achterzijde. De bekleding van Red Cedar hout heeft een warme uitstraling. Het geeft de woning een hedendaagse uitsraling zonder te veel met de omliggende bebouwing te contrasteren.

  • bestaande achtergevel:   door PIER architecten

    bestaande achtergevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 4
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen
    ["DE"] [Published] Vorher-Nachher: Erstaunliche Erweiterung eines Reihenhauses
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택
    ["EN"] [Published] House extension ideas with easy improvement

    Aan de rechterkant is de oude uitbouw over de halve breedte te zien, die ooit is gemaakt om ruimte te maken voor de keuken. Hierdoor bleef er maar een smal strookje terras naast de keuken over.

  • nieuwe achtergevel:   door PIER architecten

    nieuwe achtergevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen
    ["DE"] [Published] Vorher-Nachher: Erstaunliche Erweiterung eines Reihenhauses
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택

    De nieuwe gevel is gemaakt in houtskeletbouw. Voordeel van deze bouwmethode is de goede isolatiewaarde van het gevelpakket en de snelheid waarmee gebouwd kan worden; veel kan namelijk al in de timmerfabriek worden voorbereid.

    De bestaande openslaande deuren zijn opnieuw gebruikt. De ramen zijn vergroot, zodat veel meer licht de woning binnen kan treden.

  • langsdoorsnede:   door PIER architecten

    langsdoorsnede

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택

    Op deze doorsnede is te zien hoeveel ruimte er ten opzichte van de oorspronkelijke situatie bij is gekomen.

  • voorheen terras:   door PIER architecten

    voorheen terras

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen

    Aan de rechterkant het keukenraam, grenzend aan het terras. Dit terras is nu bij de woning getrokken en vormt een mooie royale plek voor de eetkamer.

  • doorbraak naar uitbouw 1e verdieping:   door PIER architecten

    doorbraak naar uitbouw 1e verdieping

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen

    Hier is deze extra ruimte vanaf de binnenzijde op de eerste verdieping te zien. De rand van het bestaande parket geeft aan waar de oude achtergevel stond.

  • keuken:   door PIER architecten

    keuken

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택

    De muur tussen het voormalige terras en de keuken is verwijderd. Waar de keuken eerst op het donkere achterplaatsje uitkeek, kan er nu tijdens het koken met de overige gezinsleden of bezoek worden gepraat.

  • eetkamer:   door PIER architecten

    eetkamer

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 4
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen
    ["NL"] [Published] Top 5 van de week: Verbouwingen, rijtjeshuizen en villa's
    ["DE"] [Published] Vorher-Nachher: Erstaunliche Erweiterung eines Reihenhauses
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택

    Waar het kleine nauwe terrasje naast de keuken was, is nu plaats voor een heerlijk ruime eethoek grenzend aan de tuin.

  • oude woonkamer:   door PIER architecten

    oude woonkamer

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen
    ["DE"] [Published] Vorher-Nachher: Erstaunliche Erweiterung eines Reihenhauses
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택

    met deur naar entreehalletje en trap.

    Doordat de deur aan de zijkant van het halletje zat, botste je bij binnenkomst direct tegen de eettafel aan. De trap en het afstapje doen gedateerd aan.

  • nieuwe woonkamer:   door PIER architecten

    nieuwe woonkamer

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["NL"] [Published] Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen
    ["DE"] [Published] Vorher-Nachher: Erstaunliche Erweiterung eines Reihenhauses
    ["KR"] [Published] 활용도 고려한 공간 재배치, 네덜란드 증축 리모델링 주택

    (met deur naar entreehalletje en trap)

    Het halletje heeft nu een comfortabel formaat. De trap is gedraaid voorzien van kastruimte. De opstap richting het oude halletje is verwijderd, waardoor de ruimte veel groter oogt.

Admin-Area