MEF Architect

Modern binnen traditionele grenzen

Elke teken en keuze bij een project wordt bepaald met speciale aandacht voor de locatie, waarmee de nieuwe constructies een relatie met de omgeving aangaan.

Architectuur is daarom geen geïsoleerde object op een plek maar een verbindende element tussen het gebied en de maatschappelijke functies waaruit dat specifieke gebouw bevat of impliceert.

In de villa in Vinkeveen hebben wij, aan de ene kant, de natuur, het water, de oevers die onderdelen van het ontwerp hebben beïnvloedt. Aan de andere kant, functionaliteit en gebruiksgemak, zijn belangrijke uitgangpunten geweest om identiteit en veiligheid aan het project te garanderen.

Donkereind in Vinkeveen, is een door weilanden gekarakteriseerde omgeving, waar veel traditionele boerderijen met een rietenkap op een rij staan.

In dit landschap boerderijen representeren een authentieke architectuur die voor ons van grote belang in het concept is geweest. Daarom de constructie en de typische materialen van de Nederlandse traditie zoals hout, de baksteen en de riet werden hier uitgekozen en in het tekening van de gevels hergeïnterpreteerd. Op deze manier spreekt de villa een andere taal, die moderner en actueler is en, misschien, ook een beetje Italiaans.

Daarbij de uitstraling van de villa moest zich onderscheiden van de nabije huizen en zeker geen duplicaat zijn van een traditioneel gebouwde, nieuwe woningen, waarvan veel voorbeelden te vinden zijn. Het huis moest erkenbaar zijn, tevens als een ontwerp van deze tijd.

Via de voordeur en een kleine hal sta je direct in de woonkamer. De open keuken vormt een deel van de woonkamer, maar is door de toepassing van een muur en een verlaagd plafond toch een ruimte op zichzelf. De trap naar de eerste verdieping bevindt zich ook in de woonkamer. Deze is in een hoek geplaatst, geheel omgeven door glas en zwevend uitgevoerd, zodat het uitzicht behouden blijft en de trap ook van buiten goed te zien is.

De meeste meubels zijn op maat ontworpen, zoals de openhaard, de schuifdeur en de buitendeuren.

Prijs
€450

Admin-Area