VILLA DURATE door Bos in 't Veld Architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Bos in 't Veld Architecten
Bos in 't Veld Architecten

Bos in 't Veld Architecten

Bos in 't Veld Architecten
Bos in 't Veld Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

VILLA DURATE

Ontwerp voor de herbestemming van een kantoor tot woonhuis.
Het ontwerp voor de verbouwing beslaat de helft van een dubbele villa, oorspronkelijk ontworpen door J. Le Clercq in het jaar 1926. Een expressionistisch architect, waarbij in zijn stijl de verwantschap met zijn toenmalige tijdgenoot Dudok duidelijk zichtbaar is.

In de bestaande situatie is iedere verdieping opgedeeld in meerdere afgesloten ruimten. Hierdoor is de potentiële ruimtelijke kwaliteit die zich verschuilt in het gebouw verborgen. Daarnaast marginaliseert de originele houten trappartij de fysieke verbinding tussen de voor- en achterzijde van iedere bouwlaag.

In de nieuwe situatie vormt de draaiing van de trappartij het sleutelelement van het plan. Doordat de trap een kwartslag is gedraaid zijn open plattegronden gecreërd. Waarbij de oorspronkelijke trap, als beeldbepalend element vrij in de ruimte is geplaatst in het verlengde van de woningplattegrond.

In het ontwerp is gekozen voor een woonhuis met grote lichte leefruimten, met een strakke vlakke afwerking. De nieuw toegevoegde architectonische elementen reflecteren naar de karakteristieken van de stijl uit de jaren 20 en 30. Een samengaan tussen heden en verleden die extra wordt benadrukt door onder andere de uiterlijke kenmerken van de trap, de paneeldeuren, het deurbeslag en tegelpatronen.

De zit-leefruimte aan de voorkant van de woning staat in open verbinding met de ruime leefkeuken aan de tuinzijde. Alle centrale voorzieningen vormen daarbij het hart van de woning, die de overgang definiëren tussen beide ruimten. Daarnaast is de toegang tot de wijnkelder middels een hardglazen vloerluik een eyecatcher.

De kapconstructie is vanuit de bovenste verdieping volledig in beeld gebracht. De gehele ruimte is vrij van wanden. Hierdoor presenteren de vrijhangende spantconstructies en daklichten een geweldige ruimtelijkheid.

  • Woonruimte: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Woonruimte

  • Wijnkelder: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Wijnkelder

  • Wijnkelder: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Wijnkelder

  • Leefkeuken: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Leefkeuken

  • Leefkeuken: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Leefkeuken

  • Woonruimte: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Woonruimte

  • Badruimte: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Badruimte

  • Zolderruimte: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Zolderruimte

  • Zolderruimte: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Zolderruimte

  • Plattegrond overzicht: modern  door Bos in 't Veld Architecten, Modern

    Plattegrond overzicht

Admin-Area