restauratie monumentale boerenschuur in Kladde NB door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur
Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur

Suzanne de Kanter Architect…

Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur
Suzanne de Kanter Architect...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

restauratie monumentale boerenschuur in Kladde NB

Een monumentale boerenschuur omtoveren tot woning; een droom die werkelijkheid wordt. De schuur is zó groot (17x30 meter) dat de helft van het oppervlak over twee lagen volstaat voor een royale woning. Dat komt de oorspronkelijke opzet van de schuur zeer ten goede; de schuur is in de lengte onderverdeeld in 3 delen: stallen aan de straatzijde, een binnenstraat en 2-stramienen-brede opslag aan de tuinzijde. Later is aan de tuinzijde een rij paardenstallen en nog een aanbouw geplaatst. Door de paardenstallen te slopen is het mogelijk dat aangetaste stuk gevel te vervangen door grote puien, zodat in de opslag de woning gecreëerd kan worden. De opbouw van de gebinten maakt een entresol mogelijk en zorgt voor creatief ingedeelde slaapkamers. Door de verdieping af te sluiten met een plat dak, loopt de kap hierboven door en blijft vanuit de binnenstraat de volledige ruimte van de schuur waarneembaar. De hoofdentree bevindt zich dan ook niet in de buitengevel, maar men gaat eerst de (altijd geopende) grote schuurdeuren door, waarna halverwege de binnenstraat de voordeur van de woning in de binnengevel is te vinden. De vele raampartijen in de binnengevel geven de bewoners continu de mogelijkheid de ruimte van de hele schuur te ervaren. De woning heeft een zeer open structuur, waardoor er altijd contact mogelijk is tussen de bewoners in de verschillende ruimtes. Door de grote puien in de achtergevel en de grote dakvensters is de woonruimte enorm licht en is beleving van de ruimte om de schuur en het uitzicht over het achterland overal in de woning voelbaar.

  • achtergevl met paardenstallen, oude situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    achtergevl met paardenstallen, oude situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["JP"] [Published] 農家がモダン&エレガントな住宅へ大変身!
    ["EN"] [Published] Before and After: The Barnstorming Transformation
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid

    de later aangebouwde paardenstallen zijn gesloopt om ruimte te maken voor grote puien die licht in de woning kunnen brengen

  • voorgevel met staldeuren, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    voorgevel met staldeuren, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid

    aan de voorgevel is niets gewijzigd, alleen opgeknapt

  • gang, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    gang, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["JP"] [Published] 農家がモダン&エレガントな住宅へ大変身!
    ["EN"] [Published] Before and After: The Barnstorming Transformation
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid

    een lange zichtlijn vanuit de gang, langs de entree, door de woonkamer en uiteindelijk zicht op de tuin. het licht door de oude poort komt tot ver in de woning

  • vluchttrap en toegang mezzanine in de schuur, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    vluchttrap en toegang mezzanine in de schuur, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["JP"] [Published] 農家がモダン&エレガントな住宅へ大変身!
    ["EN"] [Published] Before and After: The Barnstorming Transformation
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid
  • achtergevel met nieuwe puien t.p.v. de oude paardenstallen, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    achtergevel met nieuwe puien t.p.v. de oude paardenstallen, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 6
    ["TH"] [Published] 10 แบบบ้านหลากสไตล์สุดงดงามและสร้างสรรค์
    ["ID"] [Published] 10 Rumah Luar Biasa di Penjuru Dunia
    ["KR"] [Published] 죽을 때까지 살고 싶은 세상의 집 10 선
    ["JP"] [Published] 死ぬまでに住みたい世界の家10選!
    ["JP"] [Published] 農家がモダン&エレガントな住宅へ大変身!
    ["EN"] [Published] Before and After: The Barnstorming Transformation
  • entresol boven woonkamer, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    entresol boven woonkamer, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid

    de entresol is behalve toegang naar de slaapkamers ook tv-kamer en studeerkamer. Door de open verbinding met de begane grond is er altijd contact tussen de bewoners. De grote dakramen geven ook op de entresol veel natuurlijk daglicht.

  • keuken, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    keuken, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["JP"] [Published] 農家がモダン&エレガントな住宅へ大変身!
    ["EN"] [Published] Before and After: The Barnstorming Transformation
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid

    de open keuken achter de entree. Veel lichtinval van de grote puien in de achtergevel

  • binnengevel in de schuur, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    binnengevel in de schuur, nieuwe situatie

    De schuur is in de lengte opgedeeld in 2 delen: halverwege de binnengevel bevindt zich de eigenlijke woningentree, iets verdiept in een glazen pui, waardoor licht vanuit de achtergevel middenin de schuur valt en zo de entree markeert. De begane grondgevel van hout is nog origineel. De nieuwe gevel daarboven is bewust contrasterend gemaakt om oud- en nieuw van elkaar te onderscheiden. De golfplaten refereren naar eenvoudig boeren materiaalgebruik. De grote vensters op de verdieping bieden de bewoners zicht op de originele houten gebinten en het rieten dakbeschot van de oude schuur, dat niet gemoderniseerd is.

  • eetkamer en woonkamer, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    eetkamer en woonkamer, nieuwe situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["JP"] [Published] 農家がモダン&エレガントな住宅へ大変身!
    ["EN"] [Published] Before and After: The Barnstorming Transformation
    ["NL"] [Published] Van boerenschuur tot moderne schoonheid

    de schuur behoudt zijn open karakter. De bakstenen binnengevel is opgebouwd uit oude stenen die op het erf aanwezig waren.

  • trap naar verdieping, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern

    trap naar verdieping, nieuwe situatie

    Om de oude gebinten met schoren zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen is het stramien van nieuwe wanden in de schuur op ruim een meter afstand van het gebintenstramien geplaatst. Daardoor staan alle wanden los van de gebinten en zijn moeilijke aansluitingen voorkomen.

Admin-Area