Woonhuis Rijnsweerd door Architect2GO | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architect2GO
Architect2GO

Architect2GO

Architect2GO
Architect2GO
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Rijnsweerd

De wijk Rijnsweerd in Utrecht is op te delen in 2 delen die ieder een toonbeeld zijn van een architectuurstroming. Enerzijds het organische plan van Alberts en Van Huut en anderzijds het rechtlijnige stratenpatroon met (semi-)bungalows.

Het ontwerp bestaat uit twee strak vorm gegeven volumes die met elkaar verbonden door een lichte, dubbel hoge hal die door de glazen puien aan weerszijden zicht biedt op tuin en aangrenzende groen. De tweedeling werkt door in de programmatische invulling. De kinderen wonen links en de ouders rechts. De woonkeuken is echter het hart van het huis. De grote glaspartijen zorgen voor een sterke verbinding tussen binnen en buiten. Door de grote schuifpui wordt het overdekte terras een typische buitenkamer.

Er is gekozen voor een beperkte hoeveelheid, onderhoudsvrije materialen. De gevels van het in houtskeletbouw opgetrokken woonhuis zijn afgewerkt met donkergrijs stucwerk en een beton-kleurige beplating. Door de gunstige oriëntatie van de woning voorziet deze grotendeels in zijn eigen energiebehoefte door toepassing zonne-collectoren voor warm water en PV-panelen voor electriciteit.

Afmetingen
14 × 6 × 17 m / 260 m² (Lengte, Hoogte, Breedte / Oppervlakte)
Locatie
Utrecht

Admin-Area