Tetem Lofts | homify
IAA Architecten
IAA Architecten
IAA Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Tetem Lofts

De lofts bevinden zich in het voormalige fabriekspand van de Twentse Textielmaatschappij in Enschede. Tetem ligt in de wijk Roombeek, die door de vuurwerkramp werd verwoest. Door de wederopbouw na de ramp veranderde Roombeek van een fabriekswijk in een hoogwaardige en veelbezochte woon- en cultuurwijk.

De fabriek is in 1915 ontworpen door architect Gerrit Beltman. Het is een karakteristiek pand, met betonnen pijlers met forse knooppunten, die ooit bedoeld waren om machines te huisvesten. Deze ruimtelijke structuur is ideaal voor een nieuw programma, en deze flexibiliteit blijft in het nieuwe ontwerp intact.

Op de begane grond zit Tetem Kunstruimte, en een deel is verkocht aan commerciële partijen. Op de eerste, tweede en derde verdieping zijn zeer royale loftwoningen gesitueerd met grote ramen en hoge plafonds. Aan de achterzijde komt een nieuw, lager bouwblok dat parkeerruimte biedt over twee lagen.

Op elke verdieping komen zeven appartementen met een plafondhoogte van vier meter met een grote indelingsvrijheid. Elk appartement heeft een balkon en de vloeren in de woonruimtes zijn verhoogd, zodat je vrij over de oorspronkelijke hoge borstwering kunt kijken. Zo zijn meteen ook de leidingen weggewerkt. Bovenop het gebouw is een extra bouwlaag toegevoegd met glazen schuifpuien rondom, voor maximaal 3 penthouses.

Admin-Area