Verbouwing loft Amsterdam door RAW architectuurstudio | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
RAW architectuurstudio
RAW architectuurstudio

RAW architectuurstudio

RAW architectuurstudio
RAW architectuurstudio
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verbouwing loft Amsterdam

Toen in 1999 de graansilo Korthals Altes in Amsterdam tot woon-werkgebouw werd getransformeerd, zijn er binnen de bestaande ruimtecompartimentering woonplattegronden ontworpen. Hiervoor moesten een aantal doorbraken gedaan worden in de soms 50cm dikke graansilomuren. De bewoners die dit appartement onlangs aankochten vroegen aan RAW architectuurstudio hoe er het beste een loft van gemaakt kon gaan worden. Dus 1 grote ruimte, functioneel en prettig om in te wonen. De gehele woning is kaal gestript, kozijnen en deuren eruit gehaald. Een bijzondere kwaliteit van de loft is dat aan weerzijden grote vensters van vloer tot plafond uitzicht op het water van het IJ bieden en veel daglicht binnen laten. Midden in de loft kijk je nu in twee richtingen naar het water.

Gerookt walnoot Er is een nieuwe schil geplaatst rondom de functionele kern van toiletruimte, badkamer, de keuken en een nieuw toegevoegde inloopkast. De prachtige warme walnoten houtfineer kleedt wanden, deuren en kasten af en geeft diepte en een luxegevoel. De rauwheid van de bestaande bakstenen wanden, die tevoorschijn kwamen tijdens de verbouwing zorgen voor een subtiel samenspel met de houten wanden. Deze originele bakstenen muren waren weggestopt achter gipsplaten. Ook verlaagde plafonds zijn verwijderd waardoor de aluminium ventilatiebuizen weer in het zicht komen en het geheel een industriële look geven. De strakke marmoleum vloerbedekking in ‘betonlook’ contrasteert prachtig en zorgt voor een heldere basis in de woonruimtes en brengt het daglicht tot diep in de loft. De minimalistisch vormgegeven keuken wordt gevormd door een hoge kastenwand, wandaanrecht en spoeleiland. Het roestvrijstalen aanrechtblad is op maat vervaardigd. In een latere fase worden een grote wandkast en grote schuifwand in de woonkamer nog gerealiseerd.

  • Verbouwing loft amsterdam:  Keuken door RAW architectuurstudio

    Verbouwing loft amsterdam

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Tien keukens uitgevoerd in onvervalst walnoten hout
  • Verbouwing loft amsterdam:  Woonkamer door RAW architectuurstudio

    Verbouwing loft amsterdam

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bakstenen als interieurtrend, muren die gezien mogen worden
  • Verbouwing loft amsterdam:  Gang en hal door RAW architectuurstudio

    Verbouwing loft amsterdam

Admin-Area