't Landhuis Amsterdam | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Hoope Plevier Architecten
Hoope Plevier Architecten
Hoope Plevier Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

't Landhuis Amsterdam

Het schetsontwerp is in een gedeeltelijk participatietraject

tot stand gekomen. En was een samenwerking tussen een aantal afgevaardigde buurtbewoners van de Landlustbuurt, en ons als architect. Tijdens dit participatietraject is er een schetsontwerp / structuurplan gemaakt waarin de hieronder beschreven problematiek van gebouw is opgelost.

In de jaren ‘90 was het leidende idee dat jongerencentra gesloten moesten zijn. Het bestaande gebouw van ’t Landhuis werd door de buurtbewoners ‘De Bunker’ genoemd vanwege het gesloten karakter. Het was moeilijk zichtbaar wat er binnen gebeurde en er was weinig zicht op het omliggende plein wat leidde tot plekken waar jongeren konden hangen en de buurtbewoners zich onveilig voelden.

Uit de ontwerpsessies die wij hadden met de buurtbewoners en gebruikers bleek dat veel van hen niet wisten waar­voor het gebouw diende en gebruikt werd. De gebruikers klaagden dat de routing in het gebouw onlogisch was en dat het niet goed controleerbaar was wie zich in het gebouw bevond. De interne structuur was een labyrint aan gangen zonder licht en uitzicht. De routing diende verbeterd te worden zodat het gebouw begrijpelijker zou worden voor de gebruikers en beheersbaarder voor de toezichthouder.

Het ontbrak het gebouw aan een duidelijke zichtbare en uitnodigende entree en het was niet herkenbaar als ontmoetingsplek van de buurt, en als jeugdcentrum van talentontwikkeling. Het gebouw diende meer open te worden en het zicht en de relatie met het plein versterkt.

De nieuwe gevels bestaan uit een ritme van open (glas) en gesloten delen van houten elementen. De gevel heeft grotere gesloten vlakken op plekken waar dit wenselijk is, en is meer open waar zicht, licht en sociale controle gewenst zijn zoals bijvoorbeeld in de hoeken. De ritmiek van open en dicht is consequent doorgezet en eveneens de basis geweest voor de details van de houten elementen en de hoekdetails.

De gevel bestaat uit een verticale lattenstructuur van Accoya staanders van 45 x 75 mm, de zogenaamde 2” en 3”, die als een open tweede huid / sluier over het gebouw aangebracht zijn en maakt het onderscheid tussen de bouwkundige / functionele laag en de esthetische (houten) laag. Op diverse plekken lopen de verticale Accoya staanders voor het glas langs en ontstaat er door de gelaagdheid een spannend beeld terwijl licht en zicht behouden blijven.

 • Westgevel Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Westgevel

 • Zuidoostgevel Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Zuidoostgevel

 • Zuidgevel Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Zuidgevel

 • Zuidgevel Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Zuidgevel

 • Oostgevel Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Oostgevel

 • Interieur multifunctionele zaal Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Interieur multifunctionele zaal

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] [Published] 8 moderne multifunctionele ruimtes
 • Interieur keuken Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Interieur keuken

 • Interieur keuken Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Interieur keuken

 • Interieur Moderne evenementenlocaties van Hoope Plevier Architecten Modern

  Interieur

 • Maquette schetsontwerp: modern door Hoope Plevier Architecten, Modern

  Maquette schetsontwerp

Admin-Area