Aan het Griftpark | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
RHAW architecture
RHAW architecture
RHAW architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Aan het Griftpark

Wonen boven werken

Het nieuwe woonwerkgebouw met een trainingcentrum en een woonhuis geeft de straat een stevige hoekafsluiting naar het Marmerplein. Naar wens van de opdrachtgever zijn de bruikbare meters ruim verdubbeld en is er in materiaal en verschijning nadrukkelijk een krachtig onderscheid gemaakt tussen het meer formele bedrijfspand beneden en het houten woonhuis boven. ‘Uitgelaten en feestelijk wonen boven ons eigen trainingscentrum’ was de ultieme wens; letterlijk en figuurlijk. Het liefst als een houten vakantiehuis bovenop het bedrijfspand.

Houten woonark op zwarte rots

Vanuit de metafoor van een grote woonark is bovenop het donkere stenen bedrijfspand een woonhuis geheel uit hout opgetrokken rondom een centrale binnenplaats. Als ware het een houten woonark die gestrand is op de zwarte rotsen.

Locatie
Utrecht Griftpark
Prijs
€780.000
  • Park van RHAW architecture Modern Hout Hout

    Park

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 4
    ["NL"] [Published] Duurzame daken
    ["NL"] [Published] Inspirerende architectuur voor als je binnen zit
    ["NL"] [Published] Nieuwbouw en vergunningen: wat mag wel en wat mag niet?
    ["NL"] [Published] De houten woonark bovenop de zwarte rots

    Op de kop van het park

    Op de kop van het geliefde Griftpark ligt de Kleine Singel. De straat dankt zijn naam aan de gelijknamige, in 1933 gedempte, waterloop tussen de Stadsbuitengracht en de Oostveense Vaart. De bebouwing van veelal na de jaren 50 gerealiseerde panden oogt onsamenhangend en onverschillig met rafelige uitbouwsels aan de achterzijde.

  • Werkruimtes van RHAW architecture Modern

    Werkruimtes

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De houten woonark bovenop de zwarte rots

    De basementen van de oude drukkerij

    Het woonwerkgebouw is opgetrokken vanuit de basementen van de oude drukkerij. De gehele achterbouw en de opbouwen zijn verwijderd. De voorbouw, een drukkerij uit de jaren 80, is gestript tot het skelet en uitgebreid tot de volle diepte van de kavel. Om de wensen optimaal te realiseren werd een uitzonderlijk staalskelet ontworpen voor drie verschillende bouwlagen.

  • Loungeruimtes van RHAW architecture Modern

    Loungeruimtes

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] Inspirerende architectuur voor als je binnen zit
    ["NL"] [Published] De houten woonark bovenop de zwarte rots

    Flexibel werklandschap

    De wensen voor de bedrijfsruimtes zijn daarbij samengekomen in een flexibel inzetbaar werklandschap over twee bouwlagen. Het oude en het nieuwe metselwerk aan de buitenkant werd verenigd met donkere keim tot een monolithisch geheel.  

  • Keuken en patio van RHAW architecture Modern

    Keuken en patio

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] De houten woonark bovenop de zwarte rots
    ["NL"] [Published] Een huis aangepast op de omgeving

    Vrijstaande keuken

    De verhoogde keuken met de patio vormt het centrum van het huis. De patio geeft daglicht, ruimte voor planten en een ruimtelijke binnen-buiten beleving. Een rondgang met verdiepingshoge glazen puien verbindt het voorhuis met het achterhuis en geeft toegang tot een grandioze daktuin met een prachtig uitzicht over de binnenstad en het Griftpark.

  • Relaxed van RHAW architecture Modern

    Relaxed

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De houten woonark bovenop de zwarte rots

    Relaxed werken vanuit de woning

    De bewoners werken ook graag vanuit het huis. Als alles gesmeerd loopt in het trainingscentrum beneden nemen ze de trap naar boven om vanaf de bank de laatste mailtjes weg te werken.

Admin-Area