Fort Blauwkapel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
RHAW architecture
RHAW architecture
RHAW architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Fort Blauwkapel

Houten Schootshuis op Waterliniefort

Op Fort Blauwkapel aan de noordoostrand van Utrecht zijn enkele nieuwe huizen gebouwd. Eén van de huizen springt eruit. Het is een huis zoals een kind het tekent. Muren, puntdak, raampje boven de voordeur en een grote schoorsteen. In de woorden van de architect; Een houten huisje, een glazen doosje en een stenen deuvel ertussen.

Een sober toepasselijk huis op Fort Blauwkapel dat ooit onderdeel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie. En toch oogt het bijzonder. Door de uitgerekte hoogte en vooral omdat het helemaal, tot en met het dak toe, bekleed is met ruwe, verduurzaamde houten planken.

© Monk architecten & RHAW architecture

Prijs
€390.000
 • Waterlinie van RHAW architecture Modern Hout Hout

  Waterlinie

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 2
  ["NL"] [Published] Duurzame daken
  ["NL"] [Published] Een huis aangepast op de omgeving

  Verboden kringen

  Met het hout en de primitieve vorm wordt verwezen naar de plek. Fort Blauwkapel maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie. Het schootsveld rond het verdedigingswerk moest vrij zijn, en rond een fort bestonden ‘verboden kringen’ van 300, 600 en 1000 meter In de middelste kring mochten huizen worden gebouwd, maar uitsluitend van hout. Als de vijand aan de horizon verscheen dan moest een huis in een oogwenk weg (lees: in brand gestoken) zijn.

 • Grote serre van RHAW architecture Modern Hout Hout

  Grote serre

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] [Published] Een huis aangepast op de omgeving

  De glazen tuinkamer

  De serre was een grote wens van de bewoners die in open verbinding staat met het houten huis door middel van acht glazen deuren. In de lente, de zomer en de vroege herfst verschuift het wonen door de serre naar de tuin. En in de winter gaan de gevoelige planten mee naar binnen ter bescherming tegen de vorst.

 • Open ruimte van RHAW architecture Modern Hout Hout

  Open ruimte

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] [Published] Een huis aangepast op de omgeving

  Persoonlijke wensen

  De bewoners kwamen daarbij met een zeer persoonlijk programma van eisen waaronder de wens voor een royale relatie met de tuin, vrije plattegronden met zo min mogelijk muren en deuren en gesloten gevels naar de straat. Alleen een deur naar de keuken en het toilet. De bewoners wilden een huis waar de ruimtes als van vanzelfsprekend in elkaar overlopen.

  De zichtbare constructie bestaat uit gelamineerde spanten en de binnengevels zijn van berkenplex. 

 • Rookwolk van RHAW architecture Modern Hout Hout

  Rookwolk

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 2
  ["NL"] [Published] Duurzame daken
  ["NL"] [Published] Een huis aangepast op de omgeving

  Grote zwarte schoorsteen

  De in zwarte stenen opgetrokken schoorsteen staat tussen het huis en de serre met een doorkijkhaard tussen beide ruimtes. De elegantie van het woonhuis ligt in de open plattegrond, de eenvoud van gevel en dak en de aandacht voor de markante detaillering.

 • Vijver van RHAW architecture Modern Hout Hout

  Vijver

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 2
  ["NL"] [Published] Nieuwbouw en vergunningen: wat mag wel en wat mag niet?
  ["NL"] [Published] Een huis aangepast op de omgeving

  Strenge randvoorwaarden

  Om het dorpse en monumentale karakter van Blauwkapel te beschermen waren er strenge randvoorwaarden. Donkerrode baksteen en grijze dakpannen was er zo één. Het houten schootshuis werd voorgelegd aan de stedenbouwkundig van de Gemeente en die keurde het meteen goed. Omdat de kavel op een hoek ligt, kon het huis zelfs nog iets meer worden uitgerekt, daarmee kreeg het een herkenbare en trotse ‘torenfunctie’.  

Admin-Area