N8082 door das - design en architectuur studio bvba | homify
das – design en architectuur studio bvba

das – design en architectuu…

das – design en architectuur studio bvba
das - design en architectuu...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

N8082

In een zoektocht naar een plek om te wonen werd een pand aangekocht omwille van zijn gunstige locatie eerder dan om zijn architecturale kwaliteiten. Het terrein was breed maar zeer ondiep, de Vlaamse koterijen domineerden. Om tot een haalbaar, kwaliteitsvol woonproject te komen werd een inbreidingsstrategie ontwikkeld. Hierbij werd het eigendom opgesplitst in twee delen waarbij de oorspronkelijke woning marktgericht ontwikkeld werd als patiowoning, en de voormalige tuin van de woning gebruikt werd als bouwgrond voor een eigen nieuwbouwwoning.

De restruimte voor de nieuwbouwwoning telde amper 10 op 15 meter en lag in het straatbeeld op een scharnierpunt tussen twee woningtypes met totaal verschillende kroonlijsthoogtes. Om tot een correct evenwicht te komen tussen woonoppervlakte en buitenruimte moest een uiterst compact plan opgebouwd worden. Om het straatbeeld harmonisch te sluiten werd in het nieuwe volume een dakterras voorzien. Hierdoor werd de kroonlijsthoogte plaatselijk optisch verlaagd zodat deze kan aansluiten aan deze van de naburige woning. Een maximale openheid zorgt ervoor dat de grenzen tussen binnen- en buitenruimtes vervagen. Hierdoor dragen de buitenruimtes bij tot de ruimtelijkheid van de binnenruimtes, en omgekeerd. Bij de uitwerking van de tuinzones is er van bij de start van het ontwerp intensief samengewerkt met tuinarchitecte Karine Sebreghts. Samen met haar is ook de stoeptuin langsheen de straatzijde van de nieuwbouwwoning ontwikkeld. Hierdoor zal binnen enkele lentes de gevelbegroening een belangrijk element vormen in de gevelopbouw en een meerwaarde betekenen voor het straatbeeld.

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 6
    ["NL"] [Published] Bijzonder rustgevend modern woonhuis
    ["NL"] [Published] Top 5 van de week: Bijzondere renovaties en spectaculaire architectuur
    ["IN"] [Published] homify 360°: Dutch Contemporary Home
    ["EN"] [Published] ​homify 360°: A wedge in between history
    ["PT"] [Published] Fortaleza contemporânea
    ["IN"] [Published] 8 Questions to ask before starting building your home
  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzondere huizen: vormen van de toekomst
  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Tuin door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

  • N8082:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    N8082

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["PT"] [Published] Fortaleza contemporânea

Admin-Area