H118 door das - design en architectuur studio bvba | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
das – design en architectuur studio bvba
das – design en architectuur studio bvba

das – design en architectuu…

das – design en architectuur studio bvba
das - design en architectuu...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

H118

De samenwerking met de opdrachtgevers van dit project startte al voor de aankoop van het perceel. Na een eerste gesprek werd duidelijk dat niet het perceel dat de bouwheren in gedachte hadden, maar het veel kleinere buurperceel de ideale locatie was voor hun nieuwe woning. Deze locatie op de kop van de vork Hoveniersdreef en Spoorwegstraat, een fietsverbinding langsheen de spoorlijn Leuven – Heverlee, biedt een vrij uitzicht richting Abdij van Park. Deze ruimtelijkheid wordt nog versterkt door het aangrenzende restperceel in openbaar domein, dat optisch tot de eigen kavel kan gerekend worden.

In nauw overleg met de bouwheren is het ontwerp gegroeid vanuit een strak, compact basisvolume. De woning integreert zich zo maximaal in de buurt en brengt rust in een drukke omgeving. Op het gelijkvloers is een lange, smalle leefruimte ingepland langsheen de volledige zuidzijde. Deze ruimte zoekt dwars door de woning een verbinding met de straatzijde via een polyvalente ruimte en de keuken. De verdieping kent eenzelfde strakke organisatie: alle slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde van de woning; langsheen de volledige straatzijde liggen de natte zones. Het inpandig dakterras doorprikt deze rigide opstelling en biedt de ouderkamer contact met de straat en uitzicht op het voorliggende parkgebied. De badkamer krijgt met het dakterras een maximale ruimtelijkheid met behoud van de nodige intimiteit. Een ander belangrijk uitgangspunt voor de bouwheren was het bouwen van een duurzame, energiezuinige woning. Om die reden werd het huis maximaal geïsoleerd en luchtdicht uitgevoerd en werden houten buitenschrijnwerk, een zonneboiler en fotovoltaïsche zonnecellen geplaatst. De integratie van een ventilatiesysteem D en driedubbele beglazing vervullen niet alleen een rol in het ecologische verhaal, maar zijn ook cruciaal voor de akoestische buffering van de naastliggende spoorlijn.

  • H118:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje
  • H118:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje
  • H118:  Badkamer door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje
  • H118:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje
  • H118:  Ramen door das - design en architectuur studio bvba

    H118

  • H118:  Ramen door das - design en architectuur studio bvba

    H118

  • H118:  Huizen door das - design en architectuur studio bvba

    H118

  • H118:  Badkamer door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje
  • H118:  Terras door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] De mooiste ideeën voor een glazen balustrade
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje
  • H118:  Keuken door das - design en architectuur studio bvba

    H118

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een moderne woning met een landelijk randje

Admin-Area