Woonhuis Nijverdal door Beltman Architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Beltman Architecten
Beltman Architecten

Beltman Architecten

Beltman Architecten
Beltman Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Nijverdal

Het woonhuis is gelegen in het karakteristieke groene open weidelandschap nabij Nijverdal.
Het woonhuis bestaat uit een ’gevouwen’ dak dat geleidelijk transformeert tot ruim terras dat uitzicht biedt over de wijde omgeving. In het dak zijn enkele snedes gemaakt die zijn dichtgezet met transparante puien zodat de ruimtes voldoende licht krijgen. Vanwege het fraaie uitzicht naar de omgeving is de pui op de begane grond zo transparant mogelijk gemaakt. Om naar de openbare straat toe toch nog de nodige privacy te hebben is er een relatief gesloten metselwerken blok onder het dak geschoven waarin het atelier, de keuken, bijkeuken en ouderbadkamer zich bevinden. Op de verdieping zijn een tweetal slaapkamers met badkamer gelegen. In de kelder bevinden zich bovendien nog een fitnessruimte en berging.

Het huis is opgetrokken uit natuurlijke materialen. Zo is het dak bekleed met natuurlijke Zuid-Afrikaanse leien. Het terras is bekleed met duurzame houten bekleding. Het metselwerken blok is opgetrokken in moderne strakke zwarte baksteen, dat contrasteert met het open karakter van de woning. De keermuur die het hoogteverschil op de kavel opvangt, is gemaakt van gemetselde natuurstenen blokken.

Ook de bijbehorende garage is in dezelfde architectuur ontworpen en vormt als het ware een kleine variant van het woonhuis.

Admin-Area