Woning BR Rotterdam door Architéma Architectuurstudio | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architéma Architectuurstudio
Architéma Architectuurstudio

Architéma Architectuurstudio

Architéma Architectuurstudio
Architéma Architectuurstudio
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woning BR Rotterdam

Deze verbouwing en uitbreiding van een bestaande woning is gesitueerd in een groene villawijk te Rotterdam. Een sympathieke doch verouderde jaren 60 bungalow moest worden uitgebreid en gemoderniseerd. De bestaande bouwstructuur en fundering lieten echter geen constructieve ruimte voor een extra verdieping en uitbreiden op maaiveldniveau was niet toegestaan. Om deze reden is een nieuwe slaapverdieping als een brug over de bestaande bungalow worden gebouwd, onafhankelijk geconstrueerd en gefundeerd.

Ronde kolommen dragen een stalen vakwerkconstructie die een overspanning van maar liefst 18 meter mogelijk maakt. In de architectuur is bewust gekozen voor een beeldtaal die nadrukkelijk verwant is aan een jaren 60-esthetiek en zich voegt binnen de context van de woonwijk. De gevel van de verdieping is afgewerkt met wit stucwerk en is onderdeel van de dakrand van de originele bungalow. In de bouwmassa zijn diepliggende, horizontale geledingen aangebracht van gebeitste houten delen, waarin de grote glasvlakken zijn opgenomen. Luiken voorzien van hetzelfde hout maken de glasvlakken aan de achterzijde afsluitbaar en hebben een dubbele functie: als zonwering en als inbraakwering.

Het bestaande metselwerk is aangeheeld en geschilderd, om eenheid te creëren tussen onder- en bovenbouw. Verouderde oude houten kozijnen zijn vervangen door hoogwaardige aluminium puien. De gehele woning is voorzien van moderne energetische technieken voor de verwarming en ventilatie. Een stalen bies net onder de dakrand, onderdeel van de originele architectuur van de bungalow, is hersteld en vormt in de nieuwe opzet de scheidslijn tussen oud en nieuw. Er ontstaat een heldere, frisse en evenwichtige eenheid die zich goed voegt in zijn context.

  • ​De verbouwde villa vanaf de straatzijde: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    ​De verbouwde villa vanaf de straatzijde

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: Rotterdamse bungalow

    Naar de straat toe is gekozen voor een redelijk gesloten beeld. De uitkragende verdieping is geïntegreerd in de bestaande dakrand van de woning. Het oude metselwerk is geschilderd en vormt nu een rustig basement voor de gestuukte bovenbouw. Middels de horizontale banden in het stucwerk en de houten delen ontstaat een beeld dat zich goed weet te voegen in de jaren 60 architectuur van de omgeving.

  • De bestaande bungalow voor de verbouwing: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    De bestaande bungalow voor de verbouwing

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: Rotterdamse bungalow

    Het beeld van de bestaande jaren 60 bungalow vanaf de straatzijde. Een behoorlijk verouderde woning, maar op een eenerg mooie plaats.

  • De stalen constructie van de bovenverdieping net na plaatsing: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    De stalen constructie van de bovenverdieping net na plaatsing

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: Rotterdamse bungalow

    Om de bungalow te voorzien van een extra verdieping, diende deze een onafhankelijke constructie en fundering te krijgen. Nieuwe funderingsstroken met ronde kolommen aan beide zijden van het pand dragen een stalen brugconstructie. Deze staalconstructie is uiteindelijk geheel en al weggewerkt in de gestuukte en houten geveldelen

  • ​De verbouwde villa vanaf de straatzijde: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    ​De verbouwde villa vanaf de straatzijde

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: Rotterdamse bungalow

    De stalen bies onder de dakrand is hersteld en geschilderd en vormt een donkere lijn die de overgang markeert van de bungalow naar de nieuwe opbouw.

  • De bestaande plattegrond van de begane grond: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    De bestaande plattegrond van de begane grond

    De bestaande bungalow was opgedeeld in een grote hoeveelheid kamertjes en kwam daarmee erg hokkerig over.

  • De nieuwe plattegrond van de begane grond: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    De nieuwe plattegrond van de begane grond

    De oude 'hokkerigheid' van de plattegrond is doorbroken en vervangen door een vloeiende ruimtelijke beleving met een grote getrapte glazen pui richting de tuin.

  • De plattegrond van de nieuwe verdieping: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    De plattegrond van de nieuwe verdieping

    De nieuwe slaapverdieping is op ingenieuze wijze over de bestaande bungalow heengezet. Aan de straatzijde (onder) is de gevel vrij gesloten. Naar de tuin (boven) zijn grote glasvlakken met houten lamellenschermen, die dienst doen als zonwering en inbraakwering.

  • ​De verbouwde villa vanaf de tuinzijde: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    ​De verbouwde villa vanaf de tuinzijde

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: Rotterdamse bungalow

    Grote aluminium glaspuien vervangen de verouderde houten puien en zorgen voor een laagdrempelige relatie tussen interieur en tuin. De uitkragende luifels en de houten zonwerende schermen op de verdieping houden direct zonlicht in de zomermaanden buiten voor een prettig binnenklimaat.

  • De bestaande bungalow voor de verbouwing: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    De bestaande bungalow voor de verbouwing

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: Rotterdamse bungalow

    Het beeld van de bestaande jaren 60 bungalow vanaf de tuinzijde.

  • ​De verbouwde villa vanaf de tuinzijde: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Architéma Architectuurstudio,

    ​De verbouwde villa vanaf de tuinzijde

    Grote aluminium glaspuien vervangen de verouderde houten puien en zorgen voor een laagdrempelige relatie tussen interieur en tuin. De uitkragende luifels en de houten zonwerende schermen op de verdieping houden direct zonlicht in de zomermaanden buiten voor een prettig binnenklimaat.

Admin-Area