In de ateliers door Design X Ambacht | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Design X Ambacht
Design X Ambacht
Design X Ambacht
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

In de ateliers

Samen met Siza
Mensen met een beperking van zorgorganisatie Siza vervaardigen de ambachtelijk design producten onder toeziend oog van de ontwerpers. Samen werken ze op deze manier aan designproducten, doorlopen verschillende leerlijnen en vergroten hiermee de kans op een baan. In Design X Ambacht bundelen we talenten van mensen zodat er een prachtig product en perspectief ontstaat.

De ontwerpers kijken naar de specifieke mogelijkheden en talenten van de ambacht medewerkers. Dat vormt de basis van de ontwerpen. In een leer- werk traject worden vaardigheden aangeleerd zodat de kansen voor deze groep mensen richting arbeidsmarkt worden vergroot.

 • Ruud Jan Kokke doceert van Design X Ambacht

  Ruud Jan Kokke doceert

  Ruud-Jan Kokke
  De ontwerpen van Ruud-Jan Kokke zoeken de grenzen op van de mogelijkheden van het materiaal waarmee hij werkt: het hout voor zijn meubels, waarvan hij de uiterste constructieve krachten beproeft; het staal waarmee hij robuuste en elegante oplossingen vindt; de gebouwen, straten en pleinen die hij vormgeeft. Kokke zoekt door tot er een ontwerp ligt dat uiterst functioneel is en tevens verbaast door de elegantie en de bijna extreme eenvoud. Design X Ambacht Mensen met een beperking maken de houten meubels en producten in onze houtwerkplaatsen van zorgorganisatie Siza. Kokke keek naar de mogelijkheden en talenten van de mensen: het vormde de basis voor zijn ontwerpen. Zo zag hij mensen die nauwkeurig kunnen figuurzagen. Dat hele fijne werk is terug te zien in de serie hang- en tafellampen.

 • Sander Luske in gesprek van Design X Ambacht

  Sander Luske in gesprek

  Sander Luske
  "Ik houd van eten en drinken,"zegt porselein ontwerper Sander Luske. "En koken is soms een experiment. Dat is de manier waarmee ik werk met porselein. Ik probeer ieder stuk uniek te maken. Ik wil niet industrieel werken. Ik houd ervan om mijn werk persoonlijkheid mee te geven. Je kan zien dat het ambachtelijk gemaakt is, niet industrieel. Het heeft een duidelijk handtekening." Sander werkte onder meer voor de beroemde firma Rosenthal en FairTrade. Design X Ambacht De productdesigner Luske is bekend om zijn porseleinen gebruiksvoorwerpen. Hij gebruikt materialen uit het dagelijks leven om zijn ontwerpen te verfraaiien. Luske kreeg inspiratie door de gebruikte keramiektechnieken in de werkplaatsen van Siza. Door de gestructereerde wijze van werken, de deelhandelingen en factor tijd zijn de ontwerpen voor de vaas Slow Prining ontstaan. Daarnast had men jarenlang ervaring met het gieten van aardewerk. Sander legt bewust de lat hoger: het vervaardigen van porselein. Door intensieve training en begeleiding kunnen we nu met trots stellen dat we een van de weinige fabrikanten in Nederland zijn die op ambachtelijke wijze porselein vervaardigt. En helemaal uniek in zorgland.

Admin-Area