Boerderij Dubbelland door RHAW architecture | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
RHAW architecture
RHAW architecture

RHAW architecture

RHAW architecture
RHAW architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Boerderij Dubbelland

Op Dubbelland staan de monumentale boerderij en schuur weer trots en fier op het veld. Alle inferieure bijgebouwen, silo’s, puin en asfalt zijn gesaneerd en de beeldbepalende onderdelen van het erf zoals de moestuin, haag, oprit en het boerensplit zijn in ere hersteld. De schuur is getransformeerd tot werkruimte en Bed & Stable. En in zijn verlengde is een houten paardenstal gerealiseerd. Fundamenten van de oude hooiberg markeren de plek van de verloren gegane hooiberg in het veld.

Voor de verbouw van de boerderij is de klok terug gedraaid naar de jaren 30. Het labyrint van smalle gangen en talloze deuren en muren is geopend, bevrijd. Oude looplijnen zijn deels verdwenen of aangepast en de kenmerkende tweedeling van voorhuis en deel is weer zichtbaar. De oorspronkelijke stenen muren zijn ruw gelaten onder de nieuwe witkalk en de houten gebinten staan weer volop in het zicht. Vooral doorzicht en licht zijn in het woonhuis ingebracht.

De open keuken, geplaatst in de oude geut, is de centrale plek in het huis. Vanuit hier is er zicht naar het voorhuis, de deel, de voortuin en het achterveld. De openslaande deuren verlengen de leefruimte naar het terras op de zuidkant.

In de deel is een zone waarin de wenteltrap, de overloop, badkamers en toiletten zijn opgenomen. Al het uitgekomen sloophout is verzaagd tot smalle stroken en hergebruikt voor de bont belijnde bekleding van het markante interieurelement dat zich aftekent tegen de witgekalkte wanden.

Voor de algehele afwerking van het interieur is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het voorname karakter van het voorhuis en het ruige werkkarakter van de deel. Zo kreeg het voorhuis een vloer van wit gebeitste eiken delen in een visgraatpatroon en de deel een gepleisterde cementvloer met vloerverwarming.

Buiten zijn de originele gevels en kozijnen hersteld. Bestaande, en soms teruggebrachte, gevelopeningen van de deel zijn verdiept achtergezet met kozijnloos glas zodat het oorspronkelijke gevelbeeld van de boerderij weer tot zijn recht komt. De dakkapellen uit de jaren 70 zijn ingewisseld voor langgerekte daklichten die onopvallend in het pannendak liggen. Alleen de latere en oneigenlijke gevelopeningen zijn afwijkend ingevuld met moderne en markante stalen deuren en vensters.

Locatie
Doorn
  • Boerderij Dubbelland:  Woonkamer door RHAW architecture, Landelijk

    Boerderij Dubbelland

    Voor de verbouw van de boerderij is de klok terug gedraaid naar de jaren 30. Het labyrint van smalle gangen en talloze deuren en muren is geopend, bevrijd. Oude looplijnen zijn deels verdwenen of aangepast en de kenmerkende tweedeling van voorhuis en deel is weer zichtbaar. De oorspronkelijke stenen muren zijn ruw gelaten onder de nieuwe witkalk en de houten gebinten staan weer volop in het zicht. Vooral doorzicht en licht zijn in het woonhuis ingebracht.

    In de deel is een zone waarin de wenteltrap, de overloop, badkamers en toiletten zijn opgenomen. Al het uitgekomen sloophout is verzaagd tot smalle stroken en hergebruikt voor de bont belijnde bekleding van het markante interieurelement dat zich aftekent tegen de witgekalkte wanden.

  • Gevel van de deel:  Huizen door RHAW architecture, Landelijk

    Gevel van de deel

    Op Dubbelland staan de monumentale boerderij en schuur weer trots en fier op het veld. Alle inferieure bijgebouwen, silo’s, puin en asfalt zijn gesaneerd en de beeldbepalende onderdelen van het erf zoals de moestuin, haag, oprit en het boerensplit zijn in ere hersteld. De schuur is getransformeerd tot werkruimte en Bed & Stable. En in zijn verlengde is een houten paardenstal gerealiseerd. Fundamenten van de oude hooiberg markeren de plek van de verloren gegane hooiberg in het veld.

    Buiten zijn de originele gevels en kozijnen hersteld. Bestaande, en soms teruggebrachte, gevelopeningen van de deel zijn verdiept achtergezet met kozijnloos glas zodat het oorspronkelijke gevelbeeld van de boerderij weer tot zijn recht komt. De dakkapellen uit de jaren 70 zijn ingewisseld voor langgerekte daklichten die onopvallend in het pannendak liggen. Alleen de latere en oneigenlijke gevelopeningen zijn afwijkend ingevuld met moderne en markante stalen deuren en vensters.

  • Open keukenblok:  Keuken door RHAW architecture, Landelijk

    Open keukenblok

    De open keuken, geplaatst in de oude geut, is de centrale plek in het huis. Vanuit hier is er zicht naar het voorhuis, de deel, de voortuin en het achterveld. De openslaande deuren verlengen de leefruimte naar het terras op de zuidkant.

  • Woonkamer:  Woonkamer door RHAW architecture, Landelijk

    Woonkamer

    Voor de algehele afwerking van het interieur is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het voorname karakter van het voorhuis en het ruige werkkarakter van de deel. Zo kreeg het voorhuis een vloer van wit gebeitste eiken delen in een visgraatpatroon en de deel een gepleisterde cementvloer met vloerverwarming.

  • Trap naar boven:  Woonkamer door RHAW architecture, Landelijk

    Trap naar boven

  • Speelkamer kinderen:  Kinderkamer door RHAW architecture, Landelijk

    Speelkamer kinderen

  • De oude deel voor verbouwing:   door RHAW architecture, Landelijk

    De oude deel voor verbouwing

  • De overloop voor verbouwing:   door RHAW architecture, Landelijk

    De overloop voor verbouwing

  • De buitengevels en dak tijdens verbouwing:  Huizen door RHAW architecture, Landelijk

    De buitengevels en dak tijdens verbouwing

  • De deel tijdens de verbouwing:  Woonkamer door RHAW architecture, Landelijk

    De deel tijdens de verbouwing

Admin-Area