Moderne kubistische woning Twello door Architectuur Studio Wezenberg BV | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectuur Studio Wezenberg BV
Architectuur Studio Wezenberg BV

Architectuur Studio Wezenbe…

Architectuur Studio Wezenberg BV
Architectuur Studio Wezenbe...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Moderne kubistische woning Twello

> Gezin met kleine kinderen

> Moderne woning in een jaren 30 woonwijk

> Bijzonderheden: langgerekte kavel

Een plek voor de kinderen die er altijd netjes uitziet

“We willen een unieke strakke woning. Eentje die rust uitstraalt, ruimtelijk is, en met een goede speelplek – lekker dichtbij ons – voor de kinderen.” De bewoners van deze woning hadden een modern huis te midden van een jaren 30 woonwijk voor ogen. Geen probleem. Er zijn steeds meer nieuwbouwwijken waarin woningvariatie is toegestaan.

Een huis zonder deuren
Kom je vanuit de voordeur de woning binnen, dan valt de lange zichtlijn direct in het oog. Langs die zichtlijn zijn alle kamers gesitueerd: de werkkamer, de keuken, de eetkamer en de woonkamer. De keuken is het hart van de woning. Van daaruit is er contact met de gehele woning, ook door de toepassing van een doorkijkhaard. Achter de keuken – helemaal centraal in de woning, maar uit het zicht – ligt de speelkamer. En of er nou wel of niet is opgeruimd, dat merkt helemaal niemand. Er zijn geen deuren om de ruimtes van elkaar af te scheiden, uitgezonderd het toilet en de bijkeuken. De gietvloer is naadloos en draagt daarmee bij aan de verbinding tussen de ruimtes. En toch is er knusheid. De ruimtes onderscheiden zich van elkaar op een natuurlijke manier door middel van wanden en kasten.

Het contrast van boven en beneden
Het buitenaanzicht geeft het contrast weer tussen de boven- en benedenverdieping. Grote glazen puien strak en glad afgewerkt in het lichtgrijze betonstucwerk, zorgen voor openheid, licht en ruimte op de begane grond. Door slimme draagconstructies zijn kolommen overbodig, zowel bij de grote glaspui als bij het overstek. De bovenetage is afgewerkt met een langwerpig donkere betonsteen en zijn de dieperliggende kozijnen weggewerkt achter het metselwerk, waardoor alleen het glas zichtbaar is.

Natuurlijk zongebruik
Het platte dak is voorzien van sedumdak, een plantentapijt dat zorgt voor het natuurlijk absorberen van water. In de winter verwarmt het zonlicht de woning. ‘s Zomers zorgen de bomen voor het huis voor een natuurlijke zonwering. Een zonneboiler zorgt voor warm water.

Locatie
Twello
  • Moderne kubistische woning Twello:  Gang en hal door Architectuur Studio Wezenberg BV

    Moderne kubistische woning Twello

  • Moderne kubistische woning Twello:  Eengezinswoning door Architectuur Studio Wezenberg BV

    Moderne kubistische woning Twello

  • Moderne kubistische woning Twello:  Gang en hal door Architectuur Studio Wezenberg BV

    Moderne kubistische woning Twello

  • Moderne kubistische woning Twello:  Eetkamer door Architectuur Studio Wezenberg BV

    Moderne kubistische woning Twello

  • Moderne kubistische woning Twello:  Keukenblokken door Architectuur Studio Wezenberg BV

    Moderne kubistische woning Twello

  • Moderne kubistische woning Twello:  Gang en hal door Architectuur Studio Wezenberg BV

    Moderne kubistische woning Twello

Admin-Area