The Society Shop Amsterdam door Axel Grothausen BNI | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Axel Grothausen BNI
Axel Grothausen BNI

Axel Grothausen BNI

Axel Grothausen BNI
Axel Grothausen BNI
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

The Society Shop Amsterdam

Samen met mijn vader Maurice M. Grothausen BNA BNI ( 2016 overleden) gestart 2011 met plannen maken renovatie The Society Shop in opdracht van Fam. Elburg Van Baerlestraat 20 hoek PC Hooftstraat 135/ 139 te Amsterdam.

Het betreft hier een funderingsherstel in de kelderconstructie waarbij er een combinatie is gemaakt voor de constructie werkzaamheden om de kelderconstructie deels uit te diepen en te vergroten en van de mogelijkheid gebruik te maken om de draagstructuur van de winkel en de kelderconstructie naar de wensen van de huurder aan te passen zodat er een goede indeelbare winkel ruimte over blijft voor zowel de begane grondvloer als de kelderruimte.

Tijdens de uitvoering blijkt dat de oorspronkelijke fundering zich in een nog slechtere staat verkeerde waardoor de werkwijze van de uitvoering van de fundering diende te worden geoptimaliseerd. De stalen tafelconstructie (noodframe) is hiermee boven de bestaande begane grondvloer aangebracht.

Zo moest dus eerst de gehele kelderconstructie worden gerealiseerd, voordat men met de draagstructuur van de bouwmuren in de kelderruimte kon starten.

Duyts Bouwconstructies is onze adviseur.

Na de realisatie van de kelderruimte kon men deels de stalen tafelconstructie demonteren en de nieuwe vloer en portaalconstructie van de begane grondvloer realiseren.

Na het volledig realiseren van de doorbraken van de begane grondvloer in combinatie met de geheel nieuwe vloerconstructie is het pas mogelijk geweest de gevelconstructie uit te voeren.

De complexiteit in relatie met de bovengenoemde werkzaamheden in een bewoongebouw heeft er voor gezorgd dat de uitvoering van de werkzaamheden veel langer heeft geduurd dan men op voorhand heeft kunnen inschatten.

Tijdens de sloop werkzaamheden kwamen achter 2 voorzetwanden originele ouderamen aan de steegzijde tevoorschijn, die waren weg getimmerd met houten beplating uiteraard in zeer slechte verrotte staat.

The Society Shop was enthousiast en daarom hebben ze ons gevraagd om deze ramen en oude muur te handhaven en op te knappen en aan te passen naar eisen van deze tijd qua veiligheid etc.

  • The Society Shop 1928 :  Muren door Axel Grothausen BNI

    The Society Shop 1928

    Oude gevel 1928 PC Hooftstraat 135-139 hoek van Baerlestraat 20-20a Amsterdam

  • The Society Shop 2017-2018:  Muren door Axel Grothausen BNI

    The Society Shop 2017-2018

    bouw aktiviteiten 2017-2018

  • The Society Shop 2018:  Muren door Axel Grothausen BNI

    The Society Shop 2018

    Oplevering juli 2018

  • The Society Shop 2018:  Muren door Axel Grothausen BNI

    The Society Shop 2018

    Januari 2018 staalconstructie

  • The Society Shop 2017:  Muren door Axel Grothausen BNI

    The Society Shop 2017

    2017 Damwanden en lassen tafelconstructie en later 2018 definitieve staal constructie

  • The Society Shop 2017:  Muren door Axel Grothausen BNI

    The Society Shop 2017

    Gebouw stond op 100 houten palen waarvan 20 % niet meer op de juiste plaatst

Admin-Area