Vierkante iepenhouten tafel. door wilfred kalf | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
wilfred kalf
wilfred kalf
wilfred kalf
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Vierkante iepenhouten tafel.

Materiaal: Gewaterd inlands iepenhout (massief)

Afmetingen: l. 136/ b. 136/ h. 75 / d. 3cm

Afwerking: AURO-olie

Projectbeschrijving: De Januskop. Omdat ik niet wilde terug vallen op de basisvorm van een tafel als in één blad met vier poten, was het ontwerpen van een vierkante tafel bijzonder lastig. Als uitgangspunt heb ik een Januskop genomen, een tafel met twee gezichten. Een zeer robuuste vorm van de ene kant en een open/transparante vorm aan de andere zijde. Ik heb dit gedaan door twee maten centraal te stellen. Drie en twaalf centimeter. Van welke zijde je de tafel ook beziet, hij heeft een dikte van twaalf centimeter, maar al het hout dat gebruikt is om deze dikte te visualiseren, is slechts drie centimeter dik.

Om de binnen- en de buitenpoot aan elkaar te verbinden (dit is nodig voor de stabiliteit), heb ik dun verstevigingshout van esdoorn toegepast. Dit esdoorn steekt door het iepen heen en wijkt qua kleur en structuur duidelijk af van het iepenhout.

 • Overzicht: modern door wilfred kalf, Modern

  Overzicht

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 2
  ["NL"] [Published] Wonderlijke tafels en stoelen van notenhout
  ["NL"] [Published] De kunstige meubelstukken van Wilfred Kalf

  De Januskop. Omdat ik niet wilde terug vallen op de basisvorm van een tafel als in "één blad met vier poten", was het ontwerpen van een vierkante tafel bijzonder lastig. Als uitgangspunt heb ik een Januskop genomen, een tafel met twee gezichten. Een zeer robuuste vorm van de ene kant en een open/transparante vorm aan de andere zijde. Ik heb dit gedaan door twee maten centraal te stellen. Drie en twaalf centimeter. Van welke zijde je de tafel ook beziet, hij heeft een dikte van twaalf centimeter, maar al het hout dat gebruikt is om deze dikte te visualiseren, is slechts drie centimeter dik.

 • Detail: modern door wilfred kalf, Modern

  Detail

  Detail van de hoekverbinding. Alle hoeken in deze tafel zijn verbonden door middel van handgemaakte zwaluwstaartverbindingen.

 • Schets van de binnenhoek van wilfred kalf

  Schets van de binnenhoek

  Schets van de binnenhoek

Admin-Area