Mooie struiken voor een haag. door onlinegroen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
onlinegroen
onlinegroen
onlinegroen
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Mooie struiken voor een haag.

Groenblijvende haagstruiken. Als eerste de laurierkers. Een ijzersterke struik. Het is een struik die op bijna elk grondsoort zal groeien. Ook op elke standplaats. Voor een laurierkers maakt het geen verschil of hij nu in de zon of schaduw word geplant. Hij groeit overal. Om hem goed te doen aanslaan is het belangrijk dat in droge periodes de struik dagelijks van voldoende water word voorzien. In het Latijns word deze prachtige struik Prunus Laurocerasus genoemd. Het is een struik die zonder snoei een hoogte van wel 14 meter kan worden. Eigenlijk is het dan een boom. Meestal is de laurierkers tussen de 6 en 8 meter hoog! De laurierkers heeft prachtige lichtgroene bladeren die als ze ouder worden verkleuren naar donkergroen. De bladeren van deze struik zijn langwerpig. Ook heeft de laurierkers bloemen. De bloemen van een laurierkers hebben een roomkleurige kleur. De bloemen groeien in recht opstaande trossen. Ze worden omringd door kroonblaadjes. Bijzonder is dat de bloemen een bijzondere geur hebben. Je zult bij een haag van laurierkers alleen geen bloemetjes aan treffen. Alleen struiken die vrij staan en in veel licht zullen bloeien. Ook na het regelmatig snoeien van een laurierkers zullen er niet of bijna nooit bloemetjes bloeien. Een laurierkers krijgt paars / zwarte vruchten. Deze zullen meestal ongeveer 2 cm groot zijn. De vruchten hebben een grote aantrekkingskracht bij vogels.

Een ook groenblijvende haagstruik is de taxushaag. De taxushaag is een ideale haagplant. Dit vooral omdat hij groenblijvend is. Het hele jaar zal hij je privacy geven in je tuin. Zelfs in de winter kun je genieten van een mooie groene haag. Ook zal hij veel beschutting geven. De taxushaag is een traag groeiende haag. Dit betekend dat de haag niet snel groeit. Als voordeel heeft deze haag door het traag groeien dat hij weinig onderhoud qua snoeien nodig heeft. Bij het snoeien van de taxushaag is het een voordeel dat hij langer in een mooie vorm blijft. En zelfs met een klein beetje onderhoud blijf je een hele mooie haag houden. Het traag groeien kun je ook als een nadeel zien. Het uitlopen van een taxushaag duur langer doordat het een traag groeiende haag is. Hou hier dus rekening mee met het kort snoeien. Als standplaats heeft de taxushaag geen voorkeur. Hij groeit zowel in de zon, halfschaduw of in de schaduw. Het enige waar een taxushaag echt niet van houd is van natte voeten. Bij een te natte grond zullen de wortels van een taxushaag wegrotten en zal de taxushaag dus ook dood gaan! Let dus op in welk grondsoort je hem plant! Niet te nat en goede aarde voor het aanslaan en het beste resultaat.

  • Mooie struiken voor een haag. van onlinegroen

    Mooie struiken voor een haag.

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een laurier snoeien: wat moet je weten?

Admin-Area