Herbestemming loods tot kantoorpand, Maastricht door Verheij Architecten BNA | homify
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Herbestemming loods tot kantoorpand, Maastricht

In Maastricht heeft Verheij Architecten een in een woonbuurt gelegen leegstand complex ,bestaande uit een voormalig woonhuis / kantoor en aangebouwd magazijn, verbouwd tot een verzamelkantoor voor drie bedrijven, waaronder een bureau voor grafische vormgeving.

Het voormalige magazijn met de achter- en zijgevels gelegen op de erfgrens had middels enkele daglichtkoepels slechts een zeer beperkte daglichttoetreding. De magazijnruimte die geschikt gemaakt diende te worden voor een kantoor- en atelierfunctie diende ruimschoots van daglicht te worden voorzien. Door middels een uitsnede in het dak,een met een glaskap overdekte centrale binnenpatio te maken, zijn de ateliers, verbindingsgang met garderobe, overlegkamer en de gemeenschappelijke vergaderruimte van daglicht voorzien. Tevens functioneert deze binnenpatio als centrale binnenruimte die de toegang tot een van de overlegkamers en grote algemene vergaderzaal vormt. Aan de voorzijde van het gebouw kon door het vervallen van de laad- en losruimte van het magazijn aan de twee bestaande kantoorruimtes nog een derde kantoorruimte toegevoegd worden. In de naast de hoofdentree gelegen gemeenschappelijke entreehal is een receptiebalie geplaatst waar de bezoekers voor de drie bedrijven ontvangen worden.

Met beperkte middelen is zo een functioneel en representatief bedrijfsverzamelgebouw tot stand gekomen.

Opdrachtgever: Sturkenboom de Beaumont

Aannemer: M&M Bouw Sittard BV

Ontwerp: H.F.M.J. Verheij en H. Luijten

Ontwerp & Realisatie: 1996 – 1997

Locatie
Lage Kanaaldijk, Maastricht
  • Herbestemming loods tot kantoorpand:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA

    Herbestemming loods tot kantoorpand

  • Herbestemming loods tot kantoorpand:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA

    Herbestemming loods tot kantoorpand

  • Herbestemming loods tot kantoorpand:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA

    Herbestemming loods tot kantoorpand

  • Herbestemming loods tot kantoorpand:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA

    Herbestemming loods tot kantoorpand

  • Herbestemming loods tot kantoorpand:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA

    Herbestemming loods tot kantoorpand

  • Herbestemming loods tot kantoorpand:   door Verheij Architecten BNA

    Herbestemming loods tot kantoorpand

    Bestaande Toestand

Admin-Area