woninguitbreiding Huizen door STAAG architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
STAAG architecten
STAAG architecten

STAAG architecten

STAAG architecten
STAAG architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

woninguitbreiding Huizen

Voor een gezin in Huizen is een woninguitbreiding gerealiseerd die ruimte biedt aan een woonkeuken en een multifunctionele ruimte. Deze ruimte kan dienst doen als werkkamer, speelkamer of slaapkamer. En met eenvoudige ingrepen is het mogelijk om op termijn gelijkvloers te kunnen wonen.

In het ontwerp staat de karakteristieke kap van de bestaande woning centraal. De ruimte onder de brede overstekken van de goot wordt gebruikt voor gemetselde plantenbakken, een erker en diverse sprongen in het gevelvlak. Er is voor gekozen om de woninguitbreiding op eenzelfde wijze te behandelen waarbij de goten van de bestaande woning over gaan in de luifel van de uitbouw. Oud en nieuw vormen een vanzelfsprekend geheel.

De grote glazen pui biedt uitzicht op de diepe tuin. Door middel van een schuifpui is de ruimte volledig te openen waardoor de grens tussen binnen en buiten langzaam verdwijnt. De pui ligt iets verdiept waardoor er een overdekte zone ontstaat voor een buitenterras. De gevel is uitgevoerd in houtskeletbouw en afgewerkt met verduurzaamde lariks geveldelen in combinatie met witte cementvezel gebonden gevelbeplating.

Locatie
Huizen
  • tuinzijde:  Eengezinswoning door STAAG architecten, Modern Glas

    tuinzijde

  • eetkamer:  Eengezinswoning door STAAG architecten, Modern Glas

    eetkamer

  • entreezijde:  Huizen door STAAG architecten, Modern Glas

    entreezijde

  • geveldetail:  Eengezinswoning door STAAG architecten, Modern Glas

    geveldetail

Admin-Area