Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht door Verheij Architecten BNA | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

In opdracht van zorginstelling Envida werkt Verheij Architecten aan de uitbreiding en herstructurering/ verbouwing van het 25 jaar oude verpleeghuis De Zeven Bronnen in Maastricht.

In het verpleeghuis met een capaciteit van 185 bewoners zijn, i.v.m. meer privacy, de bestaande tweepersoonskamers gewijzigd in eenpersoonskamers en de vierpersoonskamers in tweepersoonskamers. Om de totale capaciteit van het verpleeghuis op minimaal 150 bewoners te krijgen zijn in de bestaande 6 paviljoens diverse ruimtes omgebouwd tot bewonerskamer en is als eerste fase aan de achterzijde van het complex een tweelaagse nieuwbouwvleugel met 32 kamers (met eigen badkamer) voor somatische bewoners gerealiseerd. Om plaats te maken voor deze vleugel is een oude centrale keuken met annexen gesloopt en moest het daarboven gelegen ketelhuis ontmanteld worden.

Bewust is ervoor gekozen het exterieur van de nieuwbouwvleugel zoveel mogelijk te laten aansluiten op het bestaande complex. Dit uit zich in in het gebruik van dezelfde bakstenen en roodgekleurde kozijnen. Momenteel wordt de renovatie uitgevoerd

Opdrachtgever: Envida

Aannemer: Aannemersbedrijf Gebr. Heusschen BV

Constructeur: Palte B.V.

Adviseur installaties: Curvers Raadgevende Ingenieurs

E-installateur: Spie

W-installateur: Imtech Building Services BV

Ontwerp & Realisatie: 2009 – 2014

Locatie
Maastricht, Amby
  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    gevel nieuwbouwvleugel

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    gevel nieuwbouwvleugel

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    gevel nieuwbouwvleugel

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    recreatiezaal

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    recreatiezaal

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    winkel / ontvangstbalie

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    gang nieuwbouwvleugel

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    1 persoonskamer nieuwbouwvleugel

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    trappenhuis nieuwbouwvleugel

  • Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verbouwing en uitbreiding Verpleeghuis, Maastricht

    entree

Admin-Area