Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht door Verheij Architecten BNA | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht

Kantoorpaviljoen 3 aan de Leidenlaan (Randwyck) Maastricht is het derde paviljoen van een ensemble van vijf kantoorpaviljoens. Het stedenbouwkundig plan voor de kantoorpaviljoens is ontworpen door de Duitse architect Jürgen von Brandt, tevens supervisor voor dit plan. De oriëntatie van de paviljoens is gebaseerd op aanwezige richtingen in het achtergelegen kantorencomplex. Niet alleen de oriëntatie, maar ook gebouwafmetingen en materiaalgebruik (baksteen) waren nauw omschreven.

De vastgestelde gebouwafmetingen waren gebaseerd op een gekozen uitwendige gevel rastermaat van 1,80. De vooraf vastgestelde hoogte van 17,20 was gebaseerd op de uitgangspunten van vijflaagse gebouwen, waarbij de begane grond en de als “mezzanin” ingehangen 1e verdieping een afwijkende (geringere) hoogte hebben t.o.v. de drie bovengelegen standaard verdiepingen.

Bij de vormgeving van dit paviljoen is gekozen om het bij de paviljoens 1 en 2 gehanteerde basisthema “raam-penant-raam” op een raster van 1,80 op een aantal punten te verlaten door in een aantal zones de raamopeningen te laten vervallen. Het gevelraster is derhalve niet meer overal leesbaar waardoor een zekere spanning in de gevelcompositie ontstaan is. Om bij de benadering vanaf de Randwycksingel het gebouw een zichtbaar accent te geven, zijn in de zuid-oost hoek van het gebouw de ramen van de drie standaard verdiepingen aan elkaar gekoppeld middels geëmailleerde glasstroken en daarboven een prefab betonluifel. In de gevels is het principe van de als “mezzanin” ingehangen 1e verdieping conform paviljoens 1 en 2 afleesbaar d.m.v. de bij elkaar getrokken verticale raampartijen. In de noordgevel nog eens geaccentueerd door de grote entreepui t.p.v. de vide. Om de eigen gebouwidentiteit nog verder te onderstrepen is gekozen voor een afwijkende steenkeuze n.l. een zwart genuanceerde strengperssteen.

Opdrachtgever: Romaes Ontwikkeling bv

Ontwerp: H.F.M.J. Verheij en H. Luijten

Aannemer: BAM Utilteitsbouw bv

Constructeur: Ingenieursbureau Van der Werf en Nass bv

Ontwerp & Realisatie: 1999 – 2001

Locatie
Maastricht
  • Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht

    voorgevel kantoorpaviljoen 3

  • Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht

    straataanzicht kantoorpaviljoens

  • Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht

    straataanzicht kantoorpaviljoens

  • Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht

    entreehal

  • Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht:  Kantoorgebouwen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Kantoorgebouw Leidenlaan, Randwyck Maastricht

Admin-Area