61 energieneutrale woningen in de Bomenbuurt, Ulft door ARX architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
ARX architecten
ARX architecten
ARX architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

61 energieneutrale woningen in de Bomenbuurt, Ulft

In Ulft zijn 61 duurzame en energie-neutrale woningen gerealiseerd. Een uniek project in Nederland, waarbij leefbaarheid en sociale cohesie van de wijk een belangrijk uitgangspunt vormden. De woningen leveren gemiddeld net zo veel energie op als zij verbruiken. Dit effect is onder meer gerealiseerd door de buitenschil van de woningen goed te isoleren en zo compact mogelijk te maken, rekening houdend met de ligging ten opzichte van de zon. Tevens worden de warmte en de kou in het gebouw goed vast gehouden, zodat er minimaal energieverlies is. Bovendien zijn de daken voorzien van zonnepanelen, dit levert milieuwinst op en tevens een lage energierekening. Het onderhoud aan de woningen is zeer gering.
In het plan zijn “groene gevels” toegepast, deze zorgen o.a. voor het afvangen van fijnstof en reduceert de hoeveelheid CO2. Het plan is in het kader van het stimuleren van de bouw in slechts 6 weken ontwikkeld (vanaf de start van het ontwerp tot het indienen van de bouwaanvraag).

 • aanzicht Bomenbuurt van ARX architecten

  aanzicht Bomenbuurt

 • serres van ARX architecten

  serres

 • aanzicht Bomenbuurt van ARX architecten

  aanzicht Bomenbuurt

 • detail van ARX architecten

  detail

 • detail van ARX architecten

  detail

 • detail dak van ARX architecten

  detail dak

 • detail dak van ARX architecten

  detail dak

 • aanzicht Bomenbuurt van ARX architecten

  aanzicht Bomenbuurt

Admin-Area