Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen door Verheij Architecten BNA | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

In Gulpen aan de Oude Rijksweg heeft Verheij Architecten in opdracht van zorginstelling Envida een tweelaags verpleeghuis, met 54 kamers gerealiseerd.

In de stedenbouwkundige visie inzake een oostelijke entree voor de kern van Gulpen, waren in de (rest)ruimte tussen de Oude Rijksweg en de Nieuwe Rijksweg twee gebouwvolumes voorzien, een verpleeghuis en een drielaags gebouw met 21seniorenappartementen. Dit gebouw is tevens door Verheij Architecten ontworpen in opdracht van Woningstichting Maasvallei (zie project Seniorenappartementen Klein Gulpen, Gulpen).

In het stedenbouwkundig ontwerp hadden beide gebouwen een U-vormige footprint, zodat de zichtrelatie vanaf de Oude Rijksweg met het beekdal zoveel mogelijk open zou blijven. De halfomsloten buitenruimtes zijn naar de rustige Oude Rijksweg gekeerd.

In ons ontwerp voor het verpleeghuis zijn alle bewonerskamers en overige ruimtes in de U-vorm geprojecteerd. Een met een glazen vliesgevel uitgevoerde recreatiezaal / restaurant is toegevoegd aan dit bouwvolume. Hierdoor wordt de U-vorm gedeeltelijk gesloten en is hierdoor enige privacy in de binnentuin gecreëerd. Gezien de mooie ligging aan de rand van Gulpen met veel groen hebben wij ervoor gekozen het gebouw een natuurlijke uitstraling te geven door de gevels te voorzien van onderhoudsvrije houten rabatdelen afgewisseld met verdiepingshoge puien met french-balkon. De verdiepingsvloeren zijn geaccentueerd met prefab betonbanden, waarbij het totaal omkaderd is met donkerrood gevelmetselwerk.

Opdrachtgever: Envida

Aannemer: BAM Woningbouw Weert

Constructeur: Palte BV

Adviseur installaties: WRI, Wetering Raadgevende Ingenieurs bv

W-installateur: Cofely Zuidoost BV

E-installateur: EPM

Ontwerp & Realisatie: 2008 – 2013

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    binnentuin

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    binnentuin

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    entree

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    restaurant

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    zijgevel

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    woonkamer P.G.

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    woonkamer P.G.

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    stilteruimte

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    gang verdieping

  • Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen:  Gezondheidscentra door Verheij Architecten BNA, Modern

    Verpleeghuis Klein Gulpen, Gulpen

    vogelvlucht perspectief

Admin-Area