Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden door Verheij Architecten BNA | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

In het plan Nieuw Poelveld aan de noord/oostzijde van Eijsden heeft Verheij Architecten in opdracht van Jongen Bouwontwikkeling bv 12 patiowoningen gerealiseerd.

In deze nieuwe wijk worden ca. 650 woningen en een school gebouwd. De projectmatige woningen bestaan uit verschillende categorieën, van sociale huurwoningen tot luxere koopwoningen. De patiowoningen aan het ‘wijkpark’ vormen de schakel tussen de noordelijke en zuidelijke

woonbuurten. De patiowoningen zijn ontworpen als levensloopbestendige woningen in twee bouwlagen. Op de begane grond zijn naast het reguliere woonprogramma met woonkamer, keuken, bijkeuken (en garage), in een éénlaagse achterbouw tevens de hoofdslaapkamer en badkamer geprojecteerd. Via de patio staan de woonkamer en slaapkamer visueel met elkaar in verbinding. In een opbouw op de verdieping liggen nog twee slaapkamers, een tweede badkamer en een berging . Conform de uitgangspunten van het Beeldkwaliteitplan zijn de woningen vormgegeven in een moderne strakke architectuur met een antraciet bakstenen plint en opgaand wit gekeimd metselwerk. De in het Beeldkwaliteitplan beoogde horizontale geleding in de voorgevel is tot stand gebracht door het antraciet metselwerk in de plint te combineren met tot vloerpeil doorlopende puien met als accent een tussen de puien geplaatst rood paneel. Om het eenvoudige concept van de gevelcompositie nog te versterken is de straatgevel op de verdieping als gesloten vlak behandeld met daarin slechts één vierkant raam, geaccentueerd door een prefab beton omkadering.

Opdrachtgever: Aannemersbedrijf Van Kan-Jongen bv

Aannemer: Aannemersbedrijf Van kan-Jongen bv

Constructeur: Adviesbureau Storms

Ontwerp & Realisatie: 2007 – 2010

Locatie
Klaproos, Eijsden
  • Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA, Modern

    Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

    straataanzicht Klaproos

  • Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA, Modern

    Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

    straataanzicht Klaproos

  • Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA, Modern

    Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

    straataanzicht Klaproos

  • Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA, Modern

    Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

    Situatie

  • Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden:  Trap door Verheij Architecten BNA, Modern

    Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

    inplanting

  • Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA, Modern

    Patiowoningen Nieuw Poelveld, Eijsden

    plattegronden

Admin-Area