Appartementen Eisenhoeve, Maastricht door Verheij Architecten BNA | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

Op een markant punt in de Heukelstraat, daar waar de eenzijdige bebouwing overgaat in een tweezijdige bebouwing is een appartementengebouw gepland met 20 senioren-appartementen met een halfondergrondse garage. Specifiek voor de locatie is verder dat loodrecht op de Heukelstraat een voetgangerspad is aangelegd dat een verbinding vormt tussen het plan Gravenhof aan de oostzijde en het groengebied met sportvelden aan de westzijde.

Gekozen is voor een helder rechthoekig bouwblok met een kop van drie lagen gericht op het groengebied aan de overzijde en de lange zijde als langgerekt volume van twee lagen met set back als begeleiding van het looppad richting plan Gravenhof. Om de importantie van de wandelroute te versterken is de hoofdentree geprojecteerd aan de lange zijde van het gebouw en wordt derhalve ontsloten vanaf het looppad. Gezien de oriëntatie op het oosten van de meeste appartementen is gekozen om de vooruitstekende loggia’s als smal balkon door te trekken voor de woonkamers. De gevel van deze appartementen hebben een pui-achtig karakter gekregen met naast de glaspartij een puivulling van transparant gelakt houten delen. Het accentueren van de balkon-/loggiavloeren is nog eens versterkt als thema door links en rechts aan het einde van het gebouw prefab betonnen eindschotten te maken.

Aan de achterzijde is de galerij verbreed, waarbij de mogelijkheid geschapen is om naast de geïntroduceerde vides in de galerij een buitenzitje te maken. De galerij heeft een afscherming/ bekleding van iroko regels waardoor een semi transparant scherm ontstaat, dat enerzijds de inkijk naar de galerij vermindert en anderzijds enige privacy garandeerd voor de mogelijke zitjes.

Opdrachtgever: Woningstichting Maasvallei, Maastricht

Aannemer: BAM woningbouw bv

Constructeur: Castermans Engineers

Ontwerp & Realisatie: 2004 – 2009

Locatie
Eisenhoeve, Maastricht
  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    voorgevel

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    entree

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    galerij

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    galerijgevel

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    maquette

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    situatie

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    plattegrond begane grond

  • Appartementen Eisenhoeve, Maastricht:  Huizen door Verheij Architecten BNA, Modern

    Appartementen Eisenhoeve, Maastricht

    plattegrond 2e verdieping / setback

Admin-Area