Villa LeVr, Meerssen door Verheij Architecten BNA | homify
Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA

Verheij Architecten BNA
Verheij Architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villa LeVr, Meerssen

In een bosrijke villawijk in Bunde-Kasen, gemeente Meerssen is op een nogvrije hoeklokatie door Verheij Architecten een eigentijds woonhuisgerealiseerd.

Bijzonder aan hetprogramma van eisen was het grote aantal ruimtes die op de beganegrond geprojecteerd dienden te worden. Naast de woonkamer, keuken enbijkeuken zijn ook de werkkamer, hoofdslaapkamer en bijbehorendebadkamer op de begane grond gesitueerd. Daarnaast bevattehet programma een grote garage (met 3 stallingsplaatsen) en eencarport.

Uitgangspunt in hetontwerp was enerzijds de hoeksituatie optimaal te benutten enanderzijds voldoende privacy voor de bewoners te scheppen. Het grote beganegrond programma is in een U-vorm gegroepeerd rondom een patio, dievisueel in contact staat met de tuin. De hoeksituatie bood demogelijkheid om de grote garage en carport visueel los te koppelenvan de entree-/voorgevel, waardoor deze meer allure heeft gekregen. Om de grote onderbouw en kleinere bovenbouw met nog enkele slaapkamers en een 2ebadkamer nog verder te accentueren is de bovenbouw als ondergeschiktvolume teruggelegd t.o.v. de voorgevel en rechterzijgevel, waardooreen zekere gelaagdheid is gecreëerd. De totaalmassa presenteert zichhiermee ook als een een grote patiobungalow met opbouw.

Het woonhuis isovereenkomstig de meeste woningen in de wijk, uitgevoerd in een witgeschilderde handvormsteen. De aluminium kozijnen hebben eenmiddelgrijze kleur en de garagepoorten zijn bekleed met transparantgelakte houten rabatdelen.

Opdrachtgever: particulier

Aannemer: Aannemersbedrijf Timmermans

Constructeur: Arcadis

Ontwerp & Realisatie: 2003-2005


Locatie
Meerssen
  • Villa LeVr:  Villa door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    voorgevel

  • Villa LeVr:  Villa door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    voorgevel

  • Villa LeVr:  Villa door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    voorgevel

  • Villa LeVr:  Villa door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    entree

  • Villa LeVr:  Terras door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] Design hacks voor kleine huizen
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    tuin/terras

  • Villa LeVr:  Gang en hal door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    interieur hal

  • Villa LeVr:  Trap door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    interieur trap

  • Villa LeVr:  Gang en hal door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    interieur hal / trap

  • Villa LeVr:  Huizen door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Spectaculaire villa in Meerssen

    maquette

  • Villa LeVr:  Villa door Verheij Architecten BNA

    Villa LeVr

    luchtfoto

Admin-Area