BDO accountant Amstelveen door Axel Grothausen BNI | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Axel Grothausen BNI
Axel Grothausen BNI
Axel Grothausen BNI
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

BDO accountant Amstelveen

Nieuw kantoor BDO, Amstelveen 2007

Het nieuwe kantoor van BDO Accountants & Belastingsadviseurs in Amstelveen is een plaatje geworden. Een plaatje dat vooral is opgebouwd uit bamboe. Vloer, deuren, verlichtingskolommen en meubilair zijn allemaal vervaardigd van dit materiaal of hebben het uiterlijk daarvan. Architect Axel Grothausen koos voor het plafond voor de Lawapan Select van Lambri, uitgevoerd in, hoe kan het ook anders, bamboe.

“Ik werk veel met hout, vaak peren, beuken of kersen. Maar voor dit project was ik op zoek naar iets anders. Bamboe is eigenlijk een heel klassiek materiaal dat vroeger veel werd toegepast. Nu wordt het eigenlijk weer uit het stof gehaald.” Aan het woord is Axel Grothausen van interieurarchitectenbureau Axel Grothausen uit Bussum, die verantwoordelijk is voor het interieur van het BDO-kantoor in Amstelveen. Zijn keuze werd niet alleen bepaald door esthetische motieven, maar ook door praktische en ideologische. “Bamboe is steviger en harder dan eiken en daarom uitstekend geschikt voor intensief te gebruiken ruimtes. Bovendien is het een milieuvriendelijk product, omdat het razendsnel groeit. Bamboe komt onder andere uit China. Daar kan jaarlijks 30 procent van de bamboe stammen worden gekapt zonder dat het bos in omvang afneemt, terwijl andere houtsoorten schaars worden”, legt hij uit.

Uitstraling

Met de warme uitstraling en klassieke schoonheid van bamboe speelt de interieur architect in op de wensen van zijn opdrachtgever: BDO Accountants & Belastingsadviseurs. Mevr. Colinda Vinke, Management Assistente bij BDO legt uit wat de bedoeling was: “BDO is een puur no-nonsense en Nederlands accountants- en advieskantoor, met een dominant marktaandeel in het MKB. We wilden dat ons kantoor een zakelijke maar tegelijkertijd warme uitstraling kreeg. We zijn gebonden aan een corporate huisstijl, dus moesten de kleuren blauw en rood ook in het ontwerp terug komen. Met name op de begane grond, waar we onze klanten ontvangen, was aandacht voor detail belangrijk.” Grothausen ging met het idee aan de slag en kwam met een bijzonder ontwerp.

  • BDO entreebalie vloer en plafond Bamboe Moderne kantoorgebouwen van Axel Grothausen BNI Modern

    BDO entreebalie vloer en plafond Bamboe

  • BDO restaurant vloer tegels en bamboe plafond mineraal en bamboe Moderne kantoorgebouwen van Axel Grothausen BNI Modern

    BDO restaurant vloer tegels en bamboe plafond mineraal en bamboe

  • BDO ontvangshoeken Moderne kantoorgebouwen van Axel Grothausen BNI Modern

    BDO ontvangshoeken

Admin-Area