Patio House door Bloot Architecture | homify
Bloot Architecture

Bloot Architecture

Bloot Architecture
Bloot Architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Patio House

In Velp, the

Netherlands, a sustainable refurbishment and extension of a dilapidated 1950s villa has been completed.

The villa is situated on the edge of National Park Veluwezoom, a nature reserve. The many small rooms of the original house have been reduced to a small number of light and spacious spaces and a concrete extension with patio was added to the house. Although the various living spaces are in open connection with each other, the separate rooms retain their own intimate atmosphere.

The patio, the restricted use of partition walls, the larger windows and passage ways allow natural light to penetrate into the home and show the sightlines of the various interior and exterior spaces; this makes that the spaces flow smoothly from one into the other.

The concrete beam in the façade of the original house still defines the characteristics of the villa. Parallel with this beam, is the underside of the new with plant-covered concrete roof of the addition. The original concrete beam is only 2.3 metres high (from floor to underside of the beam), therefore the addition was partly built into the ground to create more height. This way the addition lies sunken in the garden and blends naturally with the surroundings. The split level provide playfulness to the house; you can sit on the low concrete wall of the extension partly in the garden and partly inside the house. They also provide a subtle distinction between the different spaces.

The existing house is insulated and all the new elements are highly insulating. The whole house is covered with floor heating and the heating is provided by a heat pump. Solar panels on the roof provide the necessary energy for heating and electricity needed in the house. There is no more usage of gas. This makes the house a zero-energy building.

Afmetingen
273 m² (Oppervlakte)
Locatie
Velp
  • Concrete extension:  Studeerkamer/kantoor door Bloot Architecture

    Concrete extension

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • open kitchen:  Keukenblokken door Bloot Architecture

    open kitchen

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • hallway corridor:  Gang en hal door Bloot Architecture

    hallway corridor

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • patio:  Gang en hal door Bloot Architecture

    patio

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • vide hallway:  Gang en hal door Bloot Architecture

    vide hallway

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • glass floor:  Gang en hal door Bloot Architecture

    glass floor

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • bedroom glass floor:  Gang en hal door Bloot Architecture

    bedroom glass floor

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • bathroom:  Badkamer door Bloot Architecture

    bathroom

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • Patio House:  Slaapkamer door Bloot Architecture

    Patio House

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["KR"] [Published] 시원한 개방감과 아늑함이 공존하는 파티오 주택
  • Patio House:  Studeerkamer/kantoor door Bloot Architecture

    Patio House

Admin-Area