Abscis Architecten bvba

Abscis Architecten bvba

Abscis Architecten bvba
Abscis Architecten bvba
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Herbestemming Postsite Aalst

Herbestemming van het vroegere Filature du Canal tot administratief complex met ondergrondse garage.

  • Aansluiting bestaand Manchestergebouw - kantorenstrips:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba

    Aansluiting bestaand Manchestergebouw – kantorenstrips

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] Moe en gestresst? Met deze tips ben je zo weer in je relaxte flow!

    De vroegere postsite in Aalst was een conglomeraat van industriële gebouwen van de vroegere ‘Filature du Canal’. Het masterplan “Filatures & Urban Fabric(s): Masterplan stationsomgeving Aalst”, opgesteld door Christian Kieckens Architects, ging uit van een reconversie van deze site, met behoud van het hoofdgebouw van de vroegere spinnerij in het Manchestergebouw aan de Vaartstraat. De ingrepen aan dit gebouw zijn beperkt gehouden door een programmatorische en organisatorische invulling die aansluit bij de schaal van het gebouw. De gevels zijn gereinigd en hervoegd en voorzien van nieuw buitenschrijnwerk naar historisch model. Binnenin is het gebouw gerestaureerd zodat het voldoet aan de hedendaagse normen, zonder echter aan de authenticiteit van het pakhuis te raken.

  • Inplanting kantorenstrips:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba

    Inplanting kantorenstrips

    De nieuwe kantoorgebouwen zijn als stripvormige volumes volgens de noord-zuid-richting ingeplant, wat een optimale oost-west oriëntatie voor de kantoren garandeert. De gebouwen worden haaks op de lineaire infrastructuurelementen geplaatst (Dender, spoorweg, wegenis), waardoor de kinetische perceptie ervan wordt versterkt. Dit levert een dynamisch beeld op van nieuwe gebouwen in een attractieve, hedendaagse architectuur, tegen de achtergrond van oude bedrijfspanden. Het bouwblok wordt doorsneden door een publieke binnenstraat, die een shortcut vormt naar het trein- en busstation. Op deze binnenstraat zijn de voornaamste toegangen de gebouwen gesitueerd.

  • Zicht vanaf de bushalte op hoofdingang federale diensten:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba

    Zicht vanaf de bushalte op hoofdingang federale diensten

    De kantorenstrips zijn opdeelbaar in kleinere entiteiten van ca 500 m², wat een optimale flexibiliteit garandeert en de mogelijkheid om de kantooroppervlakte te verhuren aan meerdere publieke en/of private kantoorgebruikers. De verhoogde computervloeren en verlaagde, geactiveerde plafonds, laten een wisselende invulling toe van individuele kantoren, vergaderzalen, cockpits en landschapskantoren.

  • Herbestemming Postsite Aalst:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba

    Herbestemming Postsite Aalst

    Waar het bestaande Manchestergebouw gekenmerkt wordt door zwaarte en massiviteit, worden de nieuwe kantorenstrips gekenmerkt door lichtheid, transparantie en dynamiek. Ze zijn opgevat als grotendeels beglaasde volumes, voorzien van een zonnewering in gekleurde lamellen. Deze lamellen vormen een soort van tweede gevel rond de gebouwenschil, als het ware lappen gekleurd textiel, wat meteen ook een knipoog inhoudt naar het industriële verleden van deze site als spinnerij.

  • Zicht vanaf het werfplein:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba

    Zicht vanaf het werfplein

    De gevel aan het Werfplein is de enige gevel die echt frontaal kan worden waargenomen. Hier worden de gekleurde lamellen geïntensifieerd, sporadisch doorbroken door grote kijkvensters op het Werfplein.

Admin-Area