Een duurzaam thuis. Het innovatieve project EcoParkHof van architect Jos Abbo door AluK Benelux | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
AluK Benelux
AluK Benelux
AluK Benelux
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Een duurzaam thuis. Het innovatieve project EcoParkHof van architect Jos Abbo

Van Initiatief nemer tot bewoner; Jos Abbo is meer dan de bedenker van het energieneutrale CPO-project EcoParkHof in Oosterwold bij Almere. De strakke woningen met robuuste duurzame materialen zijn eind 2016 opgeleverd en de vernieuwende opzet spreekt voor zich.


Zelfvoorzienend is het uitgangspunt

EcoParkHof is niet zomaar een woonwijk. Het is speciaal bedoeld voor bewoners met een ecologische bril die voor een groot deel zelfvoorzienend leven, zowel qua energie als voedselvoorziening. De opzet van EcoParkHof is daarom deels gebaseerd op het streven naar eigen voedselvoorziening met een moestuin en/of boomgaard. Overschot van het eigen geteelde product kan met andere bewoners weer worden uitgeruild.

Energieneutraal wonen betekent onder andere dat er geen aardgas beschikbaar is en bewoners uitsluitend stroom en water tot hun beschikking hebben. Met de zeer duurzame WKO-installatie is het in de winter behaaglijk warm en in de zomer prettig koel.

Een duurzame wijk met veel beeldvariatie en maatwerk
Ook vernieuwend zijn de vele keuzemogelijkheden voor bewoners. Jos Abbo van Eco Architectuur: “Eco staat bij ons voor ecologisch, maar ook voor economisch. In die context hebben we een slim ontwerp bedacht, namelijk een simpel beton casco met allerlei gevelmogelijkheden. Zo kunnen bewoners kiezen uit diverse materialen, stucwerk, maar ook houten gevels of steenstrips zijn mogelijk. Dit zorgt voor beeldvariatie en dat maakt wonen in EcoParkHof extra aantrekkelijk.”

Duurzaam, fraai en slim wonen
De woningen zijn opgeleverd met onder andere vloerverwarming en slanke aluminium puien van AluK Ventá met triple beglazing. Daarmee hebben de woningen niet alleen een fraaie uitstraling, maar zijn ze bovendien bijzonder duurzaam in gebruik van materialen en energie. De woningen zijn heel ruimtelijk van opzet, ondersteund door de grote glazen puien die voor enorm veel daglicht zorgen.

Succesvol project krijgt nog dagelijkse aanmeldingen en vervolg
Inmiddels heeft EcoParkHof een vervolg gekregen met de projecten EcoMeerHof en EcoBoomHof, maar zelfs dit bleek niet genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen. Bijna dagelijkse aanmeldingen zorgden voor het nieuwe initiatief genaamd EcoVeldlaan. Ook hier gaan bewoners binnen CPO-constructies samen duurzaam bouwen, produceren en wonen.

Innovatief raam- en deursysteem zorgt voor perfectie
Over de inzet van het duurzame Ventá aluminium systeem is architect Jos Abbo bijzonder tevreden: “Het is niet alleen een fraai design, het is ook innovatief geproduceerd met alle isolatie en dichtingen geïntegreerd. Een ander kenmerk is dat zowel vleugel als kader in hetzelfde vlak liggen. Ook worden enkel verdekt liggende raamscharnieren toegepast.”

Bekijk hier de video van de Architect aanzet!

Locatie
Oosterwolde

Admin-Area