STADHUIS DIKSMUIDE door Callebaut Architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Callebaut Architecten
Callebaut Architecten
Callebaut Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

STADHUIS DIKSMUIDE

Het stadhuis van Diksmuide ligt aan de noordzijde van de Grote Markt. Het heeft zich altijd al op dit plein bevonden, hoewel de eerste fase was ondergebracht in de lakenhalle aan de oostzijde. Sinds 1428 is het pand op de huidige locatie gesitueerd.
Vóór de hedendaagse situatie kende het stadhuis reeds drie eerdere versies, steeds in verschillende stijl. Het bestaande complex is echter vrij recent en dateert van 1923. Na WOI werd het opgetrokken in regionalistische stijl naar ontwerp van Jozef Viérin en Valentin Vaerwyck. Laatgotische elementen zoals trapgevels, gesmede ankers en korfbogen en renaissance kenmerken zoals de vlakke ornamentiek en horizontale geledingen worden hier gecombineerd met zogenaamde regionale elementen, het gebruik van gele streekbaksteen, langgeveldaken en trapgevels met versierde jaarankers.

Het stadhuis is voorzien van een belforttoren, die samen met het complex sinds 24 november 1999 beschermd werd als monument. Een week later (1 december 1999) werd het belfort samen met 23 andere Vlaamse belforten opgenomen op de lijst van Unesco Werelderfgoed.

  • STADHUIS DIKSMUIDE van Callebaut Architecten

    STADHUIS DIKSMUIDE

  • STADHUIS DIKSMUIDE van Callebaut Architecten

    STADHUIS DIKSMUIDE

Admin-Area