Bosrijk wonen in een droomvilla | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
BNLA architecten
BNLA architecten
BNLA architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Bosrijk wonen in een droomvilla

BNLA architecten kreeg de opdracht om een ontwerp te maken voor een nieuwe woning in het Duingebied nabij Vlissingen. Het prachtige kavel dat in het bosrijke duingebied vlak achter de kust ligt grens aan drie zijden aan bomen, terwijl de voorkant van de woning op het zuiden ligt.

Voor de woning was een groot volume noodzakelijk omdat er de wens was voor vijf slaapkamers met elk een eigen badkamer. Het bestemmingsplan bood niet de ruimte voor een dergelijk groot volume. BNLA architecten ontwierp een woning met een vergunningsvrije aanbouw aan de zijkant en achterkant. Door deze toevoegingen kon het gewenste volume wel gehaald worden.

Een belangrijke ontwerpopgave was, om de aanbouwen niet als zodanig te laten voelen, maar deze integreren in het ontwerp. Dit werd gedaan door een glazen pui te plaatsen aan de voorzijde over een breedte van 8 meter, die het woonhuis en de aanbouw, functioneel en visueel verbindt. Deze pui kan door middel van een harmonica systeem geheel geopend worden, waardoor de woonruimte een sterke relatie krijgt met de buitenruimte. Dit wordt nog eens versterkt door een kenmerkende wand van horizontale natuursteen, die dwars door de gehele woning heen gaat, over een diepte van 20 meter. De steenstrips werden geleverd door The Flagstone Company.

Het hoofdvolume van de woning is gemaakt van wit stucwerk. De combinatie met de natuursteen en het riet geeft de woning een eigentijdse en luxe uitstraling.

Fotografie: Studio de Nooyer

Admin-Area