Verbouwing monumentaal stadsappartement Amsterdam door BNLA architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
BNLA architecten
BNLA architecten

BNLA architecten

BNLA architecten
BNLA architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verbouwing monumentaal stadsappartement Amsterdam

BNLA architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de gehele verbouwing van het interieur van een appartement op de Apollolaan in Amsterdam. Het appartement in een monumentaal pand, werd geheel gestript en opnieuw opgebouwd, waarbij de kenmerkende zwarte stalen puien en klassieke radiatoren werden teruggebracht in originele staat.

Het appartement heeft na de verbouwing een functionele indeling gekregen met een luxe open keuken aan de eetkamer en een separaat slaapdomein met royale inloopkast en badkamer. De ruime woonkamer en werkruimte aan de voorzijde van het appartement worden eveneens van elkaar gescheiden door één van de kenmerkende zwarte puien. Als tegenhanger van de industriële puien zijn er diverse eikenhouten inbouwkasten ontworpen die de woning een warme uitstraling geven.

Aangezien de bewoners groots kunstliefhebbers zijn diende er gedurende het ontwerpproces extra rekening gehouden te worden met de uitgebreide kunstcollectie van het paar. Voldoende ruimte voor schilderijen en beeldhouwwerken en extra aandacht voor zichtlijnen en lichtinval vormden belangrijke randvoorwaarden voor het ontwerp.

Om de inrichting van de woning van een zelfde niveau te krijgen als het appartement zelf is BNLA architecten een samenwerking aangegaan met een styliste. Er werd gekozen voor Studio Nest uit Amsterdam, waarmee in goede samenwerking het eindresultaat tot stand is gekomen. Studio Nest was in samenspraak met BNLA architecten verantwoordelijk voor het kleur & materiaal advies en het lichtplan voor de gehele woning. Het resultaat is een luxe stadsappartement voorzien van hoogwaardige materialen en een interieur gevuld met smaakvolle design meubels. Dankzij het uitgebreide lichtplan komt het interieur van de woning én de bijzondere kunstcollectie prachtig tot zijn recht.

Fotografie: Jansje Klazinga

Admin-Area