Ruime stadswoning met uitzicht op de grachten door BNLA architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
BNLA architecten
BNLA architecten
BNLA architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Ruime stadswoning met uitzicht op de grachten

Op de Prinsengracht in Amsterdam zou de fundering vernieuwd gaan worden. In overleg met BNLA architecten heeft de opdrachtgever besloten om een kelder onder het huis te creëren en over te gaan tot een grondige verbouwing van alle woonlagen van het huis.

Het nieuwe souterrain geeft dankzij de vormgeving ook op architectonisch vlak een grote meerwaarde aan de woning. De slaapkamer met minimalistische badkamer staan dankzij een groot dakraam in verbinding met een kleine patio. Op deze manier is het souterrain beschut, ontvangt het toch veel daglicht.

Na de verbouwing zijn de woonkamer, keuken en eetkamer verdeeld over 3 split-levels die met een open stalen trap met elkaar zijn verbonden. De naadloze gevlinderde betonvloer ligt over de hele vloer door de keuken en woonkamer tot in de binnenplaats. Ter plaatse van de eetkamer is een vide ontworpen om via de grote ramen in de achtergevel extra daglicht in de woonkamer te onthalen.

Fotografie: Studio de Nooyer en Jansje Klazinga

Admin-Area