KASTEEL DE GROENE POORT - BRUGGE door Callebaut Architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Callebaut Architecten
Callebaut Architecten
Callebaut Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

KASTEEL DE GROENE POORT – BRUGGE

Het kasteel ‘De Groene Poort’ werd als opperhof samen met duiventil en neerhof beschermd als monument met K.B. van 2 februari 1981. Het volledige landgoed is beschermd als stadsgezicht. Voor de restauratie bevond het kasteel zich na meer dan 25 jaar leegstand in ruïneuze staat. De restauratiewerken gingen gepaard met de herbestemming van het kasteel tot een Bed & Breakfast met 3 gastenkamers in combinatie met bar en restaurant. ‘Chateau Rougesse’ opende haar deuren voor het publiek op 3 maart 2010.
De belangrijkste aandachtspunten hierbij waren de consolideringswerken van de funderingen en de kap. De gevels werden gerestaureerd volgens het tijdsbeeld van midden 19e eeuw. In functie van de nieuwe bestemming moest het gebouw voldoen aan de huidige comfort eisen: het dak werd geisoleerd en het gebouw werd uitgerust met nieuwe technieken zoals verwarming, sanitair, elektriciteit en ventilatie.

Het gebouw is nu toegankelijk voor mindervaliden en voldoet aan de eisen inzake brandveiligheid. Het interieur combineert de originele elementen met een hedendaagse sfeervolle inrichting. Het park en omgeving werden heraangelegd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers.

  • KASTEEL DE GROENE POORT - BRUGGE van Callebaut Architecten

    KASTEEL DE GROENE POORT – BRUGGE

  • KASTEEL DE GROENE POORT – BRUGGE van Callebaut Architecten

    KASTEEL DE GROENE POORT – BRUGGE

  • KASTEEL DE GROENE POORT – BRUGGE van Callebaut Architecten

    KASTEEL DE GROENE POORT – BRUGGE

Admin-Area