My Little Home door Boon architecten | homify
Boon architecten

Boon architecten

Boon architecten
Boon architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

My Little Home

Vanuit de wens hun lichamelijk gehandicapte dochtertje thuis te blijven verzorgen kregen we de opdracht een toekomstbestendige verblijfs,- en toilet/doucheruimte te ontwerpen waar ze zo lang mogelijk zelfredzaam zal kunnen verblijven. Het project bevindt zich aan de rand van een jaren ’90 wijk in Haaften. De wijk bestaat grotendeels uit vrijstaande woningen en tweekappers in een sobere bouwstijl en dito detaillering. Eenvoudige woningen met een zadeldak en aangebouwde garages. Vanuit de bestaande woning en vooral vanaf het platte garage dak is er schitterend uitzicht over het aangrenzende open polderland. Deze kans is aangegrepen om de opgave van kwaliteit te voorzien. Een eenvoudig archetypisch volume boven op de bestaande garage met één grote pui richting het landschap.

Het hoofdvolume is opgetrokken uit een staalconstructie ingevuld met HSB elementen en bekleed met een zinken roevendak. De binnenzijde is geheel bekleed met berken multiplex. Deze opbouw is doorgezet en leesbaar gemaakt in de detaillering van de kopgevels. De houten wandopbouw is zichtbaar gemaakt in een taps uitgetimmerd houten kader waar het zink als een dunne schil op ligt.

Het volume is los gehouden van het bestaande huis middels een abstract houten bouwdeel met een plat dak. Dit met verticale WRC delen beklede volume vormt tegelijkertijd de luifel boven de bestaande voordeur. Via dit deel kom je de ruimte binnen, zowel vanaf de verdieping/bestaande overloop als via de lift vanuit de nieuwe hal beneden. Van hieruit wordt de hoge verblijfsruimte betreden met zicht op de groene omgeving. Aan de achterzijde van het hoofdvolume bevindt zich de aangepaste natte cel met douche en toilet. In de toekomst kan hier een plafond tillift systeem aangebracht worden als dat nodig blijkt te zijn. De bestaande bouw is zeer economisch gerealiseerd en de bestaande prefab funderingsbalken blijken geen enkele extra belasting te kunnen dragen. Om deze reden staat de stalen hoofddraagconstructie precies op de vier bestaande heipalen van de garage en worden de uitkraging van het hoofdvolume en het tussendeel met plat dak apart gefundeerd.

opdrachtgever: particulier | locatie: Haaften | programma: verblijfs,- en doucheruimte | bruto vloeroppervlak: ca. 50 m² | status: gerealiseerd 2016

  • interieur My Little Home:  Slaapkamer door Boon architecten

    interieur My Little Home

  • exterieur My Little Home:  Slaapkamer door Boon architecten

    exterieur My Little Home

Admin-Area