Verbouwing en uitbreiding te Groesbeek door Roorda Architectural Studio | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Roorda Architectural Studio
Roorda Architectural Studio

Roorda Architectural Studio

Roorda Architectural Studio
Roorda Architectural Studio
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verbouwing en uitbreiding te Groesbeek

Een nieuwe beleving van woning en tuin

Het project bestond uit een integrale verbouwing van de gehele begane grond van de woning en van een gedeelte van de verdieping.

De eetkamer is verplaatst naar een nieuwe uitbreiding aan de achterzijde van de woning, door de voormalige eetkamer bij de woonkamer te betrekken heeft deze ruimte gewonnen. De eetkamer heeft een directe relatie met een nieuwe ruime en moderne keuken. Tijdens de renovatie van de woonkamer is deze van een sfeervolle en moderne gashaard voorzien. Diverse andere ingrepen zoals de transformatie van de huidige garage in een volledig geïsoleerde bijkeuken en bergruimte, de uitbreiding van de kleinere slaapkamer op de verdieping met een dakkapel, of het optimaliseren van de verlichting van de pianoruimte zijn allen meegenomen in het project.

Een skeletconstructie, maakte het mogelijk om de uitbouw te voorzien van een groot volledig transparant hoekraam en transparante schuifpui. Hierdoor wordt de tuin bij de woning betrokken en kan deze van binnenuit worden beleefd. De warme materialisatie van de gevel door middel van roodbruin Lariks creëert een contrast met de koele aluminiumafwerking van het dakoverstek en de sokkel van gepolijst sierbeton. Vervolgens articuleert de uitbouw de tegenstelling tussen bestaand en nieuw terwijl er toch een harmonieus geheel is gecreëerd.

De uitbouw is aan de westgevel voorzien van verrijdbare schuifluiken en aan de zuidgevel van vouwluiken. Net zoals bij de tuinkamer in Arnhem, maken de in de tijd wisselende posities van de luiken dat de uitbouw ervaren wordt als een dynamisch bouwwerk. Het exterieur geeft een in de tijd wisselend beeld en in het interieur kunnen verschillende sferen worden gecreëerd.

Project: verbouwing en uitbreiding van een vrijstaande woning
Plaats: Groesbeek (NL)
Jaar: 2014-2015

Locatie
Groesbeek (NL)
  • Zicht op de uitbreiding vanaf de tuin:  Eetkamer door Roorda Architectural Studio, Modern Hout Hout

    Zicht op de uitbreiding vanaf de tuin

  • De uitbreiding - exterieur:  Eetkamer door Roorda Architectural Studio, Modern Hout Hout

    De uitbreiding – exterieur

  • Zicht vanaf keuken naar uitbreiding:  Keuken door Roorda Architectural Studio, Modern Houtcomposiet

    Zicht vanaf keuken naar uitbreiding

  • De uitbreiding - interieur:  Eetkamer door Roorda Architectural Studio, Modern Hout Hout

    De uitbreiding – interieur

  • Wisselende beelden in het interieur:  Eetkamer door Roorda Architectural Studio, Modern Hout Hout

    Wisselende beelden in het interieur

  • Wisselende beelden in het exterieur:  Eetkamer door Roorda Architectural Studio, Modern Hout Hout

    Wisselende beelden in het exterieur

Admin-Area