Hofjeswoningen Westeinde | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
studio suit
studio suit
studio suit
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Hofjeswoningen Westeinde

In een van de oudste straten van Den Haag rehabiliteerden we drie 19e eeuwse hofjeswoningen – voorheen in gebruik als bedrijfsruimten en garages.

Basis van de interventie was het bestaande, met de loop der tijd gevormde karakter van het gebouw – van de oorspronkelijke eenvoud van 19e eeuwse arbeiderswoningen tot het industriële karakter van 20e eeuwse bedrijfsruimten. Daaraan voegden we een nieuwe laag toe – om hedendaagse, comfortabele stadswoningen te maken.

Met de transformatie tot stadswoningen leverden we aantoonbaar toegevoegde waarde voor de opdrachtgever in een doordacht architecturaal ontwerp. Het project sluit aan bij studio suit‘s voortgaande onderzoek naar hedendaagse interventies in bestaande gebouwen.

Uitgangspunt bij transformatie was niet om het gebouw in originele staat te herstellen maar om voort te bouwen op de bestaande situatie. Zo is de stenen schil geheel behouden en hergebruikt.

Nieuwe ramen en deuren in geanodiseerd aluminium brengen ordening in de gevel en maken de woningindeling opnieuw leesbaar. Het strakke aluminium contrasteert mooi met het oude, ruwe pleisterwerk. Het industriële materiaal versterkt het karakter van het rechttoe rechtaan gebouwde pand, terwijl de warme champagnetint mooi bij de witte gevel past.

Van binnen zijn de woningen niet heel groot, daarom zit er veel denkwerk in de ideale plattegrond. We hebben de klassieke woningindeling omgedraaid – met slapen beneden en wonen boven. Zo blijft de woonverdieping vrij van verdere indeling in ruimtes voor een open plattegrond met flexibele woonruimte.

Moderne stadswoningen vragen om optimaal wooncomfort in een gezonde leefomgeving en minimalisatie van het energieverbruik. We beperken het warmteverlies van de woningen door goede na-isolatie van de gebouwschil en nieuwe HR++ ramen. Een zuinige CV ketel in combinatie met vloerverwarming vermindert het verbruik verder.

Een subtiele benadering doch radicale transformatie – van armzalige arbeiderswoningen tot energiezuinige en comfortabele stadswoningen.

Locatie
Den Haag

Admin-Area