Duinvilla te Monster door Kodde Architecten bna | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Kodde Architecten bna
Kodde Architecten bna

Kodde Architecten bna

Kodde Architecten bna
Kodde Architecten bna
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Duinvilla te Monster

Op een prachtige locatie, net buiten Den Haag, ligt het plan ‘De Duinen’. Dit voormalig kassengebied in de duinen bij gemeente Monster wordt de komende jaren getransformeerd tot hoogwaardige leefomgeving. Het ontwikkelingsbedrijf gaf de toekomstige eigenaren van de vrije kavels duidelijke spelregels mee. Zo moest de gevel licht van kleur zijn en was een zadeldak verplicht.

Samen met haar ambitieuze opdrachtgever koos Kodde Architecten voor een helder basisvolume en routing. De woningtypologie en het materiaalgebruik geven dat ultieme buitengevoel dat de opdrachtgever zo graag wenste. De ‘steiger’ die van de voor- naar achtergevel loopt en tevens de positie van de trap bepaalt, deelt de plattegrond organisatorisch in tweeën en verbindt tevens de verschillende verdiepingen. In de smalle beuk zijn de ondersteunende functies ondergebracht. Deze gesloten schijf vormt een rug in de richting van de nog te ontwikkelen kavels. Aan de andere zijde liggen de verblijfsruimten, hier opent de gevel zich geheel en biedt het een fantastisch uitzicht op het water en het groene achterland.

De constructie is geheel opgebouwd in traditioneel houtskeletbouw met moer- en kinderbinten van Douglashout en kapspanten met kreupele stijlen en blokkelen. De gevelbekleding en het dakvlak zijn van Western Red Cedar en zink.

Admin-Area