bouw woning New Zealand door Obliq Architectuur | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Obliq Architectuur
Obliq Architectuur

Obliq Architectuur

Obliq Architectuur
Obliq Architectuur
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

bouw woning New Zealand

Het subtropische klimaat en heuvelachtige landschap van de Bay of Islands is onderdeel van deze nieuwe woning en vice versa. Ieder moment van elke dag van het jaar is er een gemakkelijk bereikbare plek op een van de terrassen rondom het huis te vinden in de zon maar beschermd tegen wind, hitte en regen. Door de vele schuifdeuren vervaagt de grens tussen binnen en buiten, zelfs in de badkamer met een walk-out douche. De richting en continuïteit van de parketvloeren naar buiten versterkt dit. Het rechte dak beschermt tegen de felle zon en leidt het regenwater naar de regentonnen met een capaciteit van 15.000 liter. Dit gecombineerd met zorgvuldige isolatie en ruimte voor genoeg zonnepanelen geeft de woning de duurzame potentie om zelfvoorzienend te worden.

Door de kleurschema’s en materiaalkeuzes van de gevels, de richting van het dak en de inrichting van de tuinen is de woning vanuit de Bay nauwelijks zichtbaar tussen het groen. Terrassen met individuele afvoer volgen de berghelling en kunnen de enorme hoeveelheden water gemakkelijk verwerken. Op de benedenverdieping worden de privé vertrekken met het sluiten van 2 schuifdeuren gescheiden van de rest van de woning. De bovenverdieping, eveneens bereikbaar met hydraulische lift, biedt, naast een lichte en aan beide zijden te openen woonkamer en een ruime eetkeuken, een gastenverblijf. Door intensief samenwerken met lokale architecten, aannemers en constructeurs is een woning gerealiseerd naar de wensen van de opdrachtgever met oog voor uitzicht, een sterke relatie tussen binnen en buiten, de weer elementen en de toekomst.

  • woning op bergwand bij baai: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    woning op bergwand bij baai

  • terras met uitzicht over baai: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    terras met uitzicht over baai

  • jacuzzi op terras: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    jacuzzi op terras

  • eetkamer: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    eetkamer

  • woonkamer met doorzicht naar eetkamer en baai: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    woonkamer met doorzicht naar eetkamer en baai

  • douche met doorloop naar terras buiten: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    douche met doorloop naar terras buiten

  • achtergevel met harmonicadeur: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    achtergevel met harmonicadeur

  • plattegrond eerste verdieping: modern  door Obliq Architectuur, Modern

    plattegrond eerste verdieping

Admin-Area