Zelfbouwwoning Loggia house, Amsterdam IJburg door 8A Architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
8A Architecten
8A Architecten
8A Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Zelfbouwwoning Loggia house, Amsterdam IJburg

Ontwerp
Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam hebben wij binnen het gemeentelijk project IJburg Blok 59 een 'Loggia house' rijwoning gebouwd. Het woonhuis is voorzien van houten geveldelen met loggia's in de voor- en achtergevel. Uitgangspunt voor het ontwerp van loggia house is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht, groen en ruimte’. Het huis heeft veel glas waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten. Het glas is verdieping hoog en is doorgevoerd tot in de entree om de begane grond te verbindingen met de straat.

Loggia's
In de gevel zijn loggia's (inpandige balkons) opgenomen door het glas terug te leggen en de gevel schuin mee te laten lopen. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht en tegelijkertijd beschutting tegen de regen en het directe zonlicht in de zomer. Door deze opzet is het tegelijkertijd mogelijk om alle ruimten aan de gevel te leggen, inclusief de badkamer. Hierdoor kunnen alle ruimten worden voorzien van daglicht en frisse lucht van buiten. Op de balkons zijn plantenbakken in de gevel opgenomen die zorgen voor meer groen in de straat.

Afmetingen
12 × 9 × 5.4 m / 195 m² (Lengte, Hoogte, Breedte / Oppervlakte)
Locatie
Amsterdam
 • voorgevel van hout Moderne huizen van 8A Architecten Modern Hout Hout

  voorgevel van hout

 • voorgevel van hout Moderne huizen van 8A Architecten Modern Hout Hout

  voorgevel van hout

 • voorgevel van hout Moderne huizen van 8A Architecten Modern Hout Hout

  voorgevel van hout

 • plattegronden Moderne huizen van 8A Architecten Modern Hout Hout

  plattegronden

Admin-Area