Woonhuis B32 Sweikhuizen (2013) door Gaby Paulissen Architect | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Gaby Paulissen Architect
Gaby Paulissen Architect

Gaby Paulissen Architect

Gaby Paulissen Architect
Gaby Paulissen Architect
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis B32 Sweikhuizen (2013)

Deze woning voor een gezin met vier kinderen had te weinig slaapkamers en een te kleine badkamer op de begane grond achter de keuken. De entreehal werd niet gebruikt in zijn huidige vorm en was dus ruimteverlies voor de woonkamer, de keuken was oud en aan vervanging toe.

Om meer ruimte te creëren kan de zolder verbouwd worden tot twee slaapkamers, eventueel met een kleine badkamer. Op de eerste verdieping kan een kleine badkamer op de overloop geplaatst worden of een van slaapkamers opgeofferd worden voor een grotere badkamer. Aan de achterzijde is het mogelijk een kamer op de verdieping bij te bouwen, boven een overkapping/serre op de begane grond.

  • Bestaande toestand (begane grond en eerste verdieping): {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Gaby Paulissen Architect,

    Bestaande toestand (begane grond en eerste verdieping)

  • Voorstel 1: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Gaby Paulissen Architect,

    Voorstel 1

    De voordeur aan de straatzijde blijft de formele ingang en staat in verbinding met de trap naar de verdieping; geen twee aparte gangzones meer voor de helderheid van de begane grond. De deur van de gang naar de voorkamer is dichtgemaakt voor een gesloten zithoek. De keuken blijft op dezelfde plaats en tussen beide ruimtes in bevindt de eetkamer. Aan de achterzijde, de voormalige badkamer is een tweede entree met toilet en garderobe.

    De overloop op de eerste verdieping is groot genoeg om een kleine badkamer te realiseren, eventueel kan daarboven, op de zolder, een tweede, kleine badkamer gerealiseerd worden.

  • Voorstel 2: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Gaby Paulissen Architect,

    Voorstel 2

    Ook in dit voorstel is de voordeur aan de straatzijde de formele ingang, maar de gang aan de voorzijde wordt ook weer als zodanig gebruikt, aangezien het toilet hier is geplaatst en de woonkamer vanaf hier wordt betreden. Het toilet in de gang plaatsen bespaart ruimte; er was veel loze gangruimte in de woning. De keuken, als spil van het huis, staat via de deels open trap in contact met de verdieping.

    Op de bestaande aanbouw, waar vroeger de keuken was, is een extra slaapkamer gerealiseerd, waardoor weer de mogelijkheid ontstond een van de slaapkamers te gebruiken als badkamer. Op deze manier ontstaat er een ruime badkamer, een apart toilet en extra kastruimte op de overloop.

  • Voorstel 3: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door Gaby Paulissen Architect,

    Voorstel 3

    Dit voorstel geeft een alternatief voor de begane grond, met de keuken aan de voorzijde en de plattegrond geheel open en vrij van gangen, ruimtes, indelingen en constructie. Als de berging aan de achterzijde afgebroken kan worden, ontstaat er een mooie, ruime woonkamer aan de tuin.

Admin-Area