Villa Honingen II door Marks - van Ham architectuur | homify
Marks – van Ham architectuur

Marks – van Ham architectuur

Marks – van Ham architectuur
Marks - van Ham architectuur
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villa Honingen II

Deze vrijstaande villa draagt de naam van het park in Kralingen waar rondom het voormalige slot Honingen op het einde van de negentiende eeuw een villawijk is gerealiseerd. Recent is deze villa intern volledig verbouwd en als vervolg hierop heeft de eigenaar gevraagd om ter plaatse van de huidige garage en keuken uitbouw een gastenverblijf en nieuwe woonkeuken te ontwerpen. Hierbij diende veel aandacht uit te gaan naar de woonkeuken omdat de familie hier veel tijd doorbrengt.

Het ontwerp voorziet in een uitbouw die door haar vorm en ligging niet alleen als verlengde van het huis, maar ook als verlengde van de tuin functioneert. Door de uitkraging aan de zijkant van de woning komt de woonkeuken deels in de tuin te liggen. Aan deze zijde geniet de uitbouw een maximale transparantie voor een optimale beleving van de tuin. Aan de achterzijde is de uitbouw meer gesloten om de privacy te waarborgen.

Door de nieuwbouw een antraciet kleur te geven wordt extra nadruk gelegd op de twee ranke volumes die het woonhuis vormen en wordt een link gelegd met de veranda aan de voorzijde. Het is ook hierom dat er voor gekozen is om slanke stalen profielen te gebruiken. Een eigentijdse vertaling van de bestaande ornamentele lijnen op de gevels van de villa.

Als we vanuit de centrale bestaande hal de gang inlopen komen we bij de nieuwe gastenkamer met en suite badkamer uit. Het besloten en serene gevoel van deze private ruimte wordt versterkt door het daglicht dat via het dakraam binnen valt. De schaduw van een boom speelt een lichtspel op de strakke houten vloer.

Locatie
Rotterdam

Admin-Area