Nieuwbouw stadsvilla door Studio Blanca | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Studio Blanca
Studio Blanca

Studio Blanca

Studio Blanca
Studio Blanca
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Nieuwbouw stadsvilla

Aan de Heilooërdijk te Alkmaar is op een 10 meter breed kavel een vrijstaand woonhuis gebouwd. De opdracht kwam van een aannemer die voor zichzelf een huis wilde realiseren. Het programma was beknopt: De villa moest een keuken, woonkamer, werkkamer, masterbedroom met badkamer en nog een tweetal extra kamers met beadkamer bevatten. Wat betreft de vormgeving hadden we als architect de vrije hand!

De straat wordt gekarakteriseerd door kleine, smalle, vrijstaande woonhuizen met een diversiteit aan dakvormen en tussenruimtes van ongeveer één meter. Om het huis qua maat, schaal en ritme te voegen in het historische straatbeeld is het opgedeeld in twee helften met in hoogte verspringende schuine daken en een transparante tussenzone van een meter.

De tweedeling is in de woning ingezet om een interieur vol beleving te realiseren. De tussenstrook aan de buitenkant van de woning correspondeert aan de binnenzijde met een over de hele hoogte van het huis doorlopende ruimte waarin trappen de verspringende vloeren van de beide woonhuishelften ontsluiten. In de ene helft van het huis is aan de voorzijde ter plaatse van de entree een anderhalve verdieping hoge entreeruimte gerealiseerd. Dat is riant binnenkomen! In de andere helft is aan de achtergevel een vide over de hele hoogte van het huis gerealiseerd.

Dit stelsel van in elkaar grijpende vides en verspringende vloeren zorgen dat het huis van binnen één groot ruimtelijke feest is. Het is een dynamisch interieur van in elkaar overvloeiende ruimtes, zichtlijnen, relaties tussen de vertrekken en wisselende lichtinval.

De gevel is gemaakt van een roodpaarse, glimmende steen die goed aansluit bij de gemetselde gevels van de bestaande woonhuizen. Door de reflectie van de steen veranderd het beeld van de gevel met veranderingen van het licht.

Locatie
Alkmaar
  • straatgevel:  Huizen door Studio Blanca, Modern Steen

    straatgevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Schitterende nieuwbouwwoning, een lust voor het oog!
  • vide en trap:  Gang en hal door Studio Blanca, Modern

    vide en trap

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Schitterende nieuwbouwwoning, een lust voor het oog!
  • straatgevel:  Huizen door Studio Blanca, Modern

    straatgevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Schitterende nieuwbouwwoning, een lust voor het oog!
  • situatie:  Huizen door Studio Blanca, Modern

    situatie

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Schitterende nieuwbouwwoning, een lust voor het oog!
  • doorsnede:  Gang en hal door Studio Blanca, Modern

    doorsnede

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Schitterende nieuwbouwwoning, een lust voor het oog!
  • doorsneden:  Gang en hal door Studio Blanca, Modern

    doorsneden

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Schitterende nieuwbouwwoning, een lust voor het oog!

Admin-Area