NAAR DE KAPPER door VIVA Architecture | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
VIVA Architecture
VIVA Architecture

VIVA Architecture

VIVA Architecture
VIVA Architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

NAAR DE KAPPER

De opdrachtomschrijving voor
de verbouwing en uitbreiding van de kapperszaak ExpHair in Schilde wenst door een nieuwe ruimtelijke vertaling de filosofie en werking van het salon een juiste setting te bieden en tegelijkertijd de beleving van de bezoekers te optimaliseren en versterken.

Om aan de gesloten bebouwing en maximale bouwdiepte een kwaliteitsvolle architecturale oplossing te geven wordt een sequentiële ruimtelijke en programmatische opdeling van straat naar tuin geïntroduceerd die diverse ruimten en ruimtelijkheden genereert en tegelijkertijd het doorlopen van de verschillende fasen van de behandeling vertaalt. Elke activiteit in het kapsalon krijgt zo zijn eigen specifieke en aangepaste ruimte.

Deze enfilade van salons worden verbonden door lichten en zichten, telkens gelinkt aan een buitenruimte en van elkaar gescheiden door gesloten volumes die als meubilair in de ruimte staan. De tuin en centrale patio zijn hierbij rustpunten die het licht langs de doorlopende zijwanden en het subtiel geaccentueerd plafond filteren.

Het doorzicht van inkom tot tuin wekt interesse en zorgt voor een natuurlijke circulatie van voor naar achter, onderweg komt men de ontvangstbalie tegen. De mannensectie is mee opgenomen in deze ontvangstzone, gekoppeld aan de straatzijde. In ‘n’ out for the guys.

Het kapsalon staat voor een beleving voor jezelf, me time, en werkt uitsluitend met organische producten. Deze visie werd ook vertaald in de toegepaste materialen: gemeenschappelijke tafels, balie en wandplanken in robuust natuurlijk behandelde eik, betonvloer in natuurkleur, vegetatiedak…

Afmetingen
288 m² (Oppervlakte)
Locatie
Schilde
  • NAAR DE KAPPER:  Kantoor- & winkelruimten door VIVA Architecture, Modern Hout Hout

    NAAR DE KAPPER

  • NAAR DE KAPPER:  Kantoor- & winkelruimten door VIVA Architecture, Modern Beton

    NAAR DE KAPPER

  • NAAR DE KAPPER: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door VIVA Architecture,

    NAAR DE KAPPER

  • NAAR DE KAPPER: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door VIVA Architecture,

    NAAR DE KAPPER

  • NAAR DE KAPPER: {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door VIVA Architecture,

    NAAR DE KAPPER

Admin-Area