huis in brabant | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
ps architecten bna
ps architecten bna
ps architecten bna
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

huis in brabant

In het Brabantse land, even buiten Breda, staan twee woningen samen op een erf. Ze zijn niet gelijk aan elkaar, maar wel familie van elkaar.

De woningen gaan op in het landschap: ze hebben de kleur en het silhouet van de houten boerenschuren die hier domineren, en staan net als de schuren haaks op de weg geplaatst.

Van dichtbij blijken de schuren woningen te zijn en gaan andere dingen opvallen: de begroeide daken, de strakke gevels met de open houten betimmering en de in het gevelvlak geplaatste aluminium kozijnen, de tuinmuren en erfafscheidingen die beide woningen tot één geheel smeden.

De woningplattegronden zijn ontworpen met het Raumplan-principe van Adolf Loos als inspiratie: alle kamers in de huizen zijn in een hiërarchische verhouding ten opzichte van elkaar geplaatst, een grote ruimte is ook hoog, een kleinere ruimte is ook lager. De route van voordeur naar woonkamer is als een filmscenario ontworpen waarbij doorkijkjes en wendingen de spanning opbouwen.

Tussendeuren zijn er nauwelijks, gangen ook niet, de ruimtes zijn gescheiden van elkaar door insnoeringen van de vloeiende ruimte en afgebroken zichtlijnen.

Het daglicht valt overal vanuit minstens twee richtingen de ruimte binnen, door het gebruik van hoog geplaatste vensters of een patio.

De gevelbetimmering bestaat uit thermisch verduurzaamde houten delen in drie breedtematen die verticaal op de houtskeletbouwwanden bevestigd zijn, met steeds een centimeter tussenruimte. Deze dik geïsoleerde houtskeletbouwwanden en het begroeide dak maken dat de warmtepomp de geringe warmtevraag die resteert makkelijk uit de buitenlucht weet te halen. Een systeem van vloer- en luchtverwarming zorgt voor veel comfort.

Afmetingen
20 × 5 × 10 m / 250 m² (Lengte, Hoogte, Breedte / Oppervlakte)
Locatie
Bij Breda
  • huis in brabant Moderne woonkamers van ps architecten bna Modern

    huis in brabant

  • huis in brabant Moderne tuinen van ps architecten bna Modern

    huis in brabant

  • huis in brabant Moderne woonkamers van ps architecten bna Modern

    huis in brabant

Admin-Area