Jobsveem door Mei architects and planners | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Mei architects and planners
Mei architects and planners
Mei architects and planners
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Jobsveem

Het voormalige pakhuis en rijksmonument Jobsveem, ook wel St. Job geheten, op de kade van de Rotterdamse Lloydpier heeft een ingrijpende verandering ondergaan. Het ontwerp van Mei architects and planners heeft het oude pakhuis weer nieuw leven ingeblazen.

Het vroegere pakhuis had sinds zijn voltooiing in 1913 een uitermate gesloten karakter. Deze geslotenheid moest de goederen die er lagen opgeslagen beschermen tegen teveel daglicht, regen en wind. Het pakhuis is een belangrijk nationaal en gemeentelijk monument, omdat de functie van laden en lossen een unieke expressieve gevel van betonnen laaddekken aan de waterkant heeft opgeleverd.

Daglicht

Met de herbestemming van het pakhuis tot woongebouw met commerciële ruimten, heeft het daglicht zijn intrede gedaan in het gebouw. Het bijzondere karakter is bewaard, terwijl nu drie glazen atria daglicht het gebouw binnenlaten. Zij verschaffen de woningen die hieraan grenzen tevens uitzicht. Door de geconcentreerde ingreep van de atria is het karakteristieke beeld van het pakhuis gewaarborgd. De lichthoven van glas en staal benadrukken de monumentale onderdelen die zorgvuldig in het voormalige pakhuis zijn teruggebracht. In de atria bevinden zich de hoofdtrappenhuizen, liften en entrees. Het zijn levendige, lichte ruimten waar bewoners elkaar tegenkomen. De keukens van de loftwoningen grenzen veelal aan deze atria, zodat mensen bijvoorbeeld na een werkdag elkaar kunnen begroeten. Voor de benodigde privacy kunnen de bewoners het zicht afsluiten middels gordijnen. De hoven dienen ook als rook- en warmteafvoer. Bij mooi weer, maar ook bij calamiteiten als brand, opent het glazen dak zich, waardoor een lichte bries door het atrium waait.

Daklandschap

De verdiepingen hebben een vrije indeling, omdat dragende wanden afwezig zijn. Dezelfde flexibiliteit is terug te vinden in de plattegronden. Het bestaande dak moest door zijn slechte bouwkundige staat worden verwijderd. Hiervoor in de plaats is een nieuwe verdieping aangebracht, die het gebouw als een loods bekroont. In dit nieuwe daklandschap bevinden zich tien penthouses, waarvoor speciale grote glazen schuifpuien zijn ontwikkeld. Op de begane grond zijn de commerciële ruimtes ondergebracht, die door hun hoogte van 6 meter een imposante indruk maken. Achter de grote laaddeuren op de begane grond bevinden zich naar de kade openslaande glazen deuren. In verband met veiligheid en beheersing van het lichtniveau zijn stalen frames, gevuld met uit roestvast staal geweven doek ontworpen, die als een hefdeur op en neer zijn te bewegen. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar.

Community

Het succes van Jobsveem laat zich vertalen doordat de woningen binnen twee weken verkocht waren. Ook nu zijn er nog steeds weinig mutaties. Er is een gemeenschap ontstaan van meer dan 200 enthousiaste bewoners die met hart en ziel het pakhuis heeft omarmd. Deze liefde heeft zich o.a. geuit in het initiatief van de bewoners een boek te maken en te publiceren over de inrichting van de loftwoningen.

Programma: 21.000 m2, 99 appartementen en 10 penthouses

Opdrachtgever(s): BAM Vastgoed, BAM Volker Bouwmaatschappij

Realisatie: Gerealiseerd 2007

Locatie
Rotterdam
 • Jobsveem Industriële huizen van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Exterieur

 • Jobsveem Industriële huizen van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Exterieur

 • Jobsveem Industriële gangen, hallen & trappenhuizen van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Interieur

 • Jobsveem Industriële gangen, hallen & trappenhuizen van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Interieur

 • Jobsveem Industriële huizen van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Balkon

 • Jobsveem Industriële woonkamers van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Interieur

 • Jobsveem Industriële woonkamers van Mei architects and planners Industrieel

  Jobsveem

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 2
  ["PL"] [Published] 10 przykazań aranżacji wnętrz
  ["NL"] [Published] 10 designvalkuilen waar (bijna) iedereen inloopt.

  Interieur

Admin-Area